Američané slaví Den nezávislosti. Co to vlastně je?

Města: 
Dnes si Američané připomínají 240. výročí podepsání Deklarace nezávislosti. Roku 1776 se Spojené státy americké oficiálně staly samostatným státem, Britští panovníci tu od té doby nevládnou. Podívejme se, jak dnes Američané svátek oslaví.
ohňostroj nad Manhattanem v New Yorku
Ohňostroj nad Manhattanam vypadá úžasně.
Zdroj: bigstock.com

Od roku 1938 je Den nezávislosti státem uznaným svátkem, což atmosféře dne hodně napomáhá. Den obvykle vypadá tak, že lidé vyrážejí ven, chodí po parcích, grilují s přáteli. Konají se oblíbené průvody (jeden opravdu velký mají ve Washingtonu, D. C.) a speciální atmosféru má svátek v New York City. Ohňostroj nad Manhattanem je úžasný a asi nikde jinde v celé zemi působivější hru světel nenajdete.

Pokud tedy máte namířeno do USA na začátku července, doporučujeme 4. dne v měsíci zajet na Manhattan. Oslavy jsou mnohonásobně větší než na počátku. Aby také ne, když roku 1776 žilo v amerických koloniích jen 2,5 milionu lidí a dnes plných

Slavit by se mělo až v srpnu

Podívejme se také na to, co se vlastně slaví. Onoho 4. července před 240 lety zástupci 13 kolonií, z nichž se staly zakládající státy USA, podepsali zakládající listinu nové samostatné země. I když ve skutečnosti ji ten den podepsal jen jeden z 56 signatářů. Všichni ostatní připojili podpisy o něco později (většina až 2. srpna). Slaví se tak spíše její vyhlášení než oficiální potvrzení.

Mezi signatáře Deklarace nezávislosti patřili Thomas Jefferson (3. americký prezident) nebo Benjamin Franklin (státník, diplomat a vynálezce bleskosvodu). V Bílém domě, který byl postaven později, se 4. červenec poprvé slavil v roce 1801.

Autor: Jan Švestka Po, 07/04/2016 - 11:47

Zájezdy do této oblasti

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-