Amerika zdarma: Kde se v Orlandu neplatí vstupné aneb kdo dřív přijde, ten dřív pije

Města: 
Nedávno se vám hodně líbil článek o místech a akcích, které lze v New Yorku navštívit zadarmo. Atraktivní „must see“ atrakce ve velkých městech mají většinou jedno společné: jsou dost drahé. Jestliže se v Orlandu vydáte do některého z mnoha zábavních parků ve městě, zaplatíte nejdříve, nejste-li dítě či válečný invalida, pár desítek dolarů za vstup, potom nějaký ten hamburger, pití a za chvíli peněženka volá o pomoc.
Pilsner Urquell
Takhle to vypadá v uvnitř plzeňského pivovaru. Jak to vypadá v podobném provozu na Floridě se mohou zájemci přesvědčit každý den.
Zdroj: adrigu (Wikimedia Commons)

Nejvíce si v tomto městě zábavy užijí děti a ti dospělí, které jejich dětská duše nikdy neopustila. Spoustu věcí lze totiž zdarma provádět v Disneyovských parcích plných trpaslíků a mikymauzů. Dá se tam sedět u ohně, po boku veverek Chipa a Dalea (tedy lidí převlečených do jejich kostýmů) si opékat marshmallow a opodál třeba zhlédnout film z produkce Walt Disney Company.

V Downtown Disney Marketplace mohou malí stavitelé popustit uzdu své fantazie a postavit si z nepřeberného množství kostek stavebnice LEGO postavit, co ruce ráčí. Ráj pro všechny, kdo neradi staví podle návodu. Více informací o tom, co vše lze dělat v Disney parcích, se dozvíte na jejich oficiálních stránkách. Připravte se ale na to, že se občas ocitnete na velmi přeplněných místech.

Orlando zdarma: Strava duševní, za fyzickou se platí

Kdo baží po umění, ten může v pátek odpoledne navštívit The Charles Hosmer Morse Museum of American Art. Právě tehdy probíhají volné hodiny, při nichž lze bez placení obdivovat sbírky umění, architektury, hrnčířské expozice a mnoho dalšího. CityArts Factory zase pouští dovnitř zdarma v sobotu od jedenácté hodiny.

Jestliže nejste bezdomovci, pak v Orlandu žádné jídlo ani pití bohužel nedostanete, nicméně můžete si během hodování vychutnat kulturní zážitek zdarma. Například v podniku Natura Coffee and Tea, kde třeba ve středu hrají jazzové kapely, ve čtvrtek ovšem bavía zpívá kdokoliv, kdo popadne mikrofon, takže velký kulturní zážitek neočekávejte.

Podívejte se, jak lze ušetřit v New York City:

Čtěte více o Orlandu:

Orlando delfíni

Cvičení delfíni, jeden z hlavních důvodů turistických nájezdů na Orlando. Zdroj: Ricymar (Flickr)

Naopak v případě Popcorn Flicks se jedná o plnohodnotný kulturní zážitek. Jde o promítání série outdoorových filmů v letních měsících ve Winter Parku. Na Universal Orlando Resorts City Walk se zase dá spatřit vše, co se nevešlo dovnitř zábavního parku. Když si nařídíte budík a k této promenade přijedete brzy ráno, zaparkujete bez poplatku.

Na půdě města Harmony v těsném sousedství Orlanda může návštěvník na celou řadu festivalů. Zdarma si v dubnu užije třeba zelený způsob života na Healthy Lifestyle Festivalu nebo festival milovníků knih, v prosinci na zimním karnevalu, v říjnu zase festival sklizně.

Klid v přírodě a pivo zdarma, ideál pro českého turistu

Kdo místo přeplněných zábavních center, festivalového hemžení a hluku z reproduktorů při promítání filmů upřednostňuje klid v lůně přírody, může se projít v prostorách University of Central Florida Arboretum. Najde tam na šest stovek rostlinných druhů z osmi různých světových ekosystémů. Kromě toho si take může zahrát frisbee golf, minigolf, při němž hraje hlavní roli místo úderů hole do míčku hod plastovým talířem.

A teď konečně to, co zajímá skoro každého Čecha: pivo! Orlando Brewing Company nabízí každý den v 18:00 exkurzi zdarma! Jestliže si chcete rezervovat místo, aby se na vás dostalo, mate smůlu, nic takového pivovar nepraktikuje. Platí stare dobré “kdo dřív přijde, ten dřív mele,” v tomto případě dřív pije.

Další tipy na akce zdarma ZDE.

Nezmeškejte naše aktuální články. Přidejte se na Facebooku k fanouškům našeho profilu Miluju Ameriku a jako bonus uvidíte krásné fotky Ameriky.

Autor: Jan Švestka St, 08/07/2013 - 10:48

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-