Bizarní americké festivaly: Jak tancují kuřata a kdo umí nejvíc křičet?

Obvykle vám ukazujeme krásy přírody nebo zajímavé památky s bohatou historií. Dnes trochu odbočíme a seznámíme vás s několika netradičními akcemi, na nichž by i doktor Chocholoušek kroutil hlavou. Takže jestliže máte rádi šílenosti a rádi byste se potkali s lidmi, kteří jsou podobně střelení, můžete vyrazit za kuřaty, lentilkami nebo pavouky.
Tarantula Festival
Kdo se bojí, nesmí do lesa, ale na festival klidně může.
Zdroj: travelwithippets.blogspot.cz

Vše, co chcete vědět o kuřatech, a báli jste se zeptat

Slavnost The Wayne Chicken Show, která se každoročně odehrává ve Wayne v Nebrasce má opravdu trefný název, protože se na ní rozhodně setkáte především s kuřaty. Kuřata se na nich jí, předvádějí, můžete je vyhrát ve vaječné ruletě, zatancovat si s nimi, vyhrát v soutěži imitování slepic, zkrátka cokoliv, co vás napadne. Říká se, že někteří z místních dokonce mají i slepičí mozek.

Červená, modrá, žlutá a další lentilky na festivalu ve Washingtonu

Z Pullmanu je to jen kousek do nádherné přírody státu Washington, která tuto oblast proslavila a dala státu přezdívku Evergreen state. Zdejší lidé se rádi odreagovávají i jinak než procházkami do lesů a luk. Třeba festivalem lentilek. Místní továrna pořádá Pullman’s lentil fest každý rok pro děti, jež sem přicházejí například v kostýmech ovoce.

Podívejte se na přírodu věčně zeleného státu:

Jak něco vyhrát? Stačí se bát pavouků a umět křičet

Bojíte se pavouků a když je vidíte, tak začnete křičet? Dobrá zpráva – na festivalu v kalifornském Coarsegold za to můžete vyhrát cenu na Coarsegold Tarantula Awareness Festival. Ten se koná každý rok v říjnu před halloweenem.  Schází se na něm nejen ti, kdo kvůli strachu z osminohých členovců nemohou vidět ani filmy se Spidermanem, ale i ti, kdo se prostě jen chtějí pobavit.

Autor: Jan Švestka Čt, 05/02/2013 - 14:38

Zájezdy do této oblasti

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-