Blue Ridge Parkway: Je o 402 km delší než naše D1 a o 100 % krásnější

Není nejdelší ani nejstarší, ale je rozhodně tou jednou z těch nejkrásnějších silnicí, po které se můžete vydat v severovýchodní USA. Znáte 6 největších atrakcí v jejím těsném okolí, které stojí za vaší pozornost?
Nádherný barevný podzim u silnice Blue Ridge Parkway v severovýchodní oblasti USA
Nádherný barevný podzim u silnice Blue Ridge Parkway v severovýchodní oblasti USA.

Blue Ridge Parkway měla už od začátku své výstavby ve 30. letech minulého století pořádně našlápnuto k titulu nejkrásnější silnice v USA. Vine se totiž zrovna těmi místy ve státech Severní Karolína a Virginie, kde se nachází nádherné Apalačské pohoří (Appalachain Mountains), které na jihu přechází v Hory modrého hřebene (Blue Ridge Mountains). 

Vybrali jsme pro 6 zajímavých míst, které rozhodně musíte vidět, pokud se někdy v životě budete prohánět po této nejpoetičtější ze všech dálnic na americkém kontinentě. Projdeme si je tak, jak jdou za sebou směrem ze severu od Washingtonu na jih do Atlanty. 

Natural Bridge Zoological Park

Nejrozmanitější zoologický park ve státe Virginie budete mít téměř po ruce při jízdě po Blue Ridge Parkaway (zajížďka asi tak 15 minut). Můžete zde jezdit na slonech, vyfotit si zblízka bílé tygry nebo si udělat piknik. Zoo Natural Bridge funguje od roku 1972 a chlubí se tím, že má každoročně přírůstek cca 100 zvířecích mláďat. Více informací najdete na www.naturalbridgezoo.com.

Vodní mlýn Mabry

Mlýn je další oblíbená atrakce u silnice Blue Ridge Parkway. Zdroj:Bigstock

The Blowing Rock

Stát Severní Karolína se pyšní tím, že The Blowing Rock je jeho nejstarší atrakcí, a to si přece nemůžete nechat ujít. Jedná se o kus neobvykle trčící skály ze země, která je spojena s indiánskými legendami Čerokézů. Více informací o tomto místě najdete na www.theblowingrock.com

Půlnoční jezero v Blue Ridge Mountains

Místní krajina u silnice má nezaměnitelný půvab. Zdroj:Bigstock

Grandfather Mountain

Měří přesně o 976 m více než naše česká Milešovka a je nejvyšším úbočím východního srázu v Horách modrého hřebene. Krásný panoramatický výhled do působivého přírodního širého okolí může zpestřit i sem tam nějaký medvěd, puma, jelen či plachtící orel ve vzduchu. Určitě se podívejte na stránku www.grandfather.com.

Looking Glass Rock v Severní Karolíně

Hora Looking Glass Rock má 3 970 metrů a je též po cestě.Zdroj: Bigstock

Linville Caverns

Linvillský jeskyní komplex byl poprvé objeven na začátku 18. století a pro veřejnost byl otevřen až na konci 30. let minulého století. Jeskyně jsou turisticky přístupné od března do listopadu, a v prosinci, lednu a únoru jen o víkendech. Další důležité informace naleznete na www.linvillecaverns.com.

Hnědý medvěd v Blue Ridge

Vypadá mírumilovně, ale krmit ho, to je na pováženou! Zdroj:Bigstock

The North Carolina Arboretum

Arboretum Severní Karolíny vás provede po nádherných stezkách v zahradách, které jsou posety výstavními odrůdami lesní kultury jihu Apalačského pohoří. Místní specialitou je unikátní sbírka bonsaí. A co vás jistě potěší je i to, že parkování je zdarma. Více informací o otevíracích časech a aktuálním programu najdete na www.ncarboretum.org.

Linn Cove Viaduct

379 m dlouhý segmentový most na konci Blue Ridge Parkway. Zdroj:Bigstock

Oconaluftee Indian Village

Autentická atmosféra čerokézské vesnice vás na chvíli přenese do 18. století. Sezóna zde začíná od 1. května. Vstupenky a více dalších informací o vesnici a tomto známém indiánském lidu můžete najít na www.CherokeeLivingHistory.com.

Západ slunce v Blue Ridge Mountains

No není to nádherné? Zdroj:Bigstock

Autor: Pavel Jartym St, 03/16/2016 - 12:31

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-