Buffalo: Za vodopády hoří čistě přírodní "věčný oheň"

Města: 
Širé prérie plné bizonů, osvětlení, které více než sto lety neměli nikde jinde v zemi. Buffalo se pyšní velkou minulostí i jedinečnou atmosférou v současnosti. Pojďme se podívat na krásy města, v němž dlouhá léta strávil český hokejový brankář Dominik Hašek.
City Hall v Buffalu, New York - Amerika.cz
Buffalo prý vzniklo ze zkomoleniny "beau fleuve" neboli krásná řeka.
Zdroj: Bigstock.com

Druhé nejlidnatější město ve státě New Yorku odhaluje svou jedinečnost. Na co zvláštního se zde mohou těšit milovníci přírody, zvířat, historie či umění? Ukážeme vám šest nejpůsobivějších míst současného Buffala. Prohlídka zajímavých míst tohoto města začíná.

1. Navštivte 3. nejstarší ZOO ve Státech

Tygr v Zoo v Buffalo

Bizoni to nejsou, ale i tak jsou místními miláčky. Zdroj: Choicehotels.com

Mají zde okolo 1 200 zvířat a 320 květin. Buffalo ZOO byla založena v roce 1875 a patří k těm nejslavnějším zoologickým zahradám v USA.

Záchrana zvířat, která pomalu vymírají (např. červené pandy) je jejím hlavním programem a smyslem. Ročně zahradu navštíví 400 tisíc návštěvníků, což z ní dělá druhou nejnavštěvovanější atrakci ve státě New York (hned po Niagarských vodopádech).   

2. Projděte si vinařské stezky u řeky Niagara 

Vinářská stezka u Niagary

Vypadá to jako u nás na Moravě, víno chutná jak na Moravě, ale jsme ve státě New York...fascinující, že? Zdroj: Bigstock.com

Říkají vám něco značky Riesling, Cabernet, Pinot či Noir? Kvalitní a léty prověřená vína, že? A takové zde můžete na Niagara Wine Trail okusit za dobrou cenu, a to přímo u jednoho z 19 tamních prvotřídních vinařství, která zde pěstují oceňované odrůdy. 

3. Prohlédněte si fantastické umělecké sbírky z 20. století

Albright Knox Art Gallery

Největší umělecké muzeum v Buffalu. Zdroj: Expedia.com

V Albright-Knox Art Gallery na vás čeká malířská umělecká špička - Picasso, Renoir, Monet, Matisse nebo Van Gogh. Jedná se o jednu z předních světových sbírek děl z 20. a 30. let minulého století. 

Najít zde můžete ale také i mnoho zajímavých soch, které dokonale odrážejí kubistické, surrealistické či konstruktivistické umělecké metody.

4. Poznejte historii staré pevnosti na Niagaře

Stará pevnost na Niagaře

Myslíte si, že tady straší? Kdo ví... Zdroj: Bigstock.com

Old Fort Niagara je oblíbenou turistickou lokalitou v Buffalu. Zde se můžete blíže dozvědět něco málo o místní historii a životě na Niagaře. V létě se tu lidé baví při doprovodných akcích jako např. střílení z děl a mušket, historické řemeslné práce a detailní prohlídky s průvodcem.

Stavba pevnosti začala roku 1726. Jako její obyvatelé se tu vystřídali Britové, Američané, i Francouzi.  

5. Nasajte tropické ovzduší v botanické zahradě

Botanická zahrada v Buffalu

Oáza klidu a tepla uprostřed, ne zrovna exotického státu. Zdroj: Ourrvjourney.com

Kdo by to čekal, že v Buffalu (ve státě New York přeci jen není počasí jako na Floridě či v Panamě) najdete oázu exotiky. 

Mezi palmami, ovocnými tropickými stromy a obřími kaktusy s atmosférou starověkého deštného pralesa se budete cítit jako v nějaké fantastickém pohádkovém světě. Můžete ho navštívit v Buffalo and Erie County Botanical Gardens

6. Vyfoťte si „věčný plamen“

Vodopády Věčného ohně

Působí to zde, jak z nějaké fantasy země. Zdroj: Amusingplanet.com

Hluboko v Chestnut Ridge Parku se skrývá ojedinělý přírodní jev – kaskádovité vodopády, pod nimiž hoří dnem a nocí oheň. To se děje díky prosakování zemního plynu v těchto místech. 

Samotný park je jinak dokonale vybaven i cyklistickými a turistickými stezkami. V zimě se zde zase běhá na lyžích či jezdí na sněžných skútrech. 

Autor: Pavel Jartym Čt, 03/09/2017 - 06:00

Zájezdy do této oblasti

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-