Humr není obří terénní auto, ale pochoutka servírovaná na festivalu v Maine po tunách

Vlevo armáda humrů, vpravo jeden obří humr, všude kolem na dvanáct tun rudých korýšů. Nebojte se, nejde o apokalyptický výjev z katastrofického sci-fi filmu „Vzpoura humrů“, ale o typický obrázek z Maine Lobster Festivalu. Humři při něm nevyvražďují lidstvo, naopak se během festivalu sami stanou oběťmi.
Maine Lobster Festival
Hod dog, salát a mnoho dalšího vytvářejí kuchaři z humrů na každoročním festivalu v Maine.
Zdroj: Public Domain Image

Humří rolky a jiné vyhlášené pochoutky jsou tím hlavním, proč se festival od roku 1947 koná, nicméně z akce se za více než šest desítek let rozrostla do gigantických rozměrů a doprovází ji bohatý kulturní program. Kromě poživatelných humrů si lze koupit třeba i ty namalované či vysochané od místních umělců, poslechnout si koncert jazzmanů nebo rockových hvězd.

Na své si v průběhu humrových slavností přijdou také soutěživé typy, mají možnost poměřit se s ostatními v běhu po bednách s korýši, ve vaření a místní sličné mladé dívky pravidelně zápolí o titul humrové miss. Mořská atmosféra strhává návštěvníky tak, že oni sami přichází v rudých kostýmech s klepety a do podobných úborů navlékají své potomky v kočárcích.

Nedaleko Rocklandu, dějiště festivalu, se lze pokochat přírodou národního parku Acadia, jehož fotografii najdete na našem webu také.

To celé se odehrává v Harbor Parku, kousku zeleně na pláži v Rocklandu, městečku půlícím pobřeží novoanglického státu Maine na dvě přibližně stejné poloviny. Na humrech závislí gastronomičtí narkomani si tuto akci nenechávají první týden v srpnu ujít. Jestliže zaujala i vás, podívejte se na podrobnosti na oficiální stránky festivalu.

Autor: Jan Švestka Po, 07/22/2013 - 14:02

Zájezdy do této oblasti

V záři barev podzimu

Putování Novou Anglií, kolébkou Spojených států

již od
59 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-