Jídlo, po kterém se vám v Las Vegas budou sbíhat sliny

Města: 
Je libo steak a cheesecake? Když jedeme do Ameriky, tak se většina z nás po celou dobu pobytu neživí jen svíčkovou a řízky, ale ochutnává typicky americké jídlo. V hlavním městě světového hazardu, v Las Vegas, tomu není jinak. Ale kam ve "Vegas" zajít na tamní speciality? Projdeme se po městě a ukážeme si pár podniků.
Las Vegas Strip
Hlavní třída Las Vegas Strip září na všechny strany.
Zdroj: Matthew Field (Wikimedia Commons)

Americké Las Vegas je známé snad každému, kdo někdy uvažoval o výletě do zámoří, natož těm, kdo pomýšleli také na splnění amerického snu. Město, jež v překladu ze španělštiny znamená louky, bylo založeno na zelených loukách jinak pusté a prázdné Mohavské poušti, která jej obklopuje dodnes. Rozdílem však je, že jedno z nejrychleji se rozvíjejících se měst má dnes i s přilehlými částmi téměř 2 miliony obyvatel.

Příčinou rychlého růstu jsou zejména služby, které město nabízí. Jelikož se jedná o hlavní zdroj příjmu většiny místních obyvatel, není překvapením, že ve městě se nachází 18 z 25 největších hotelů na světě a vše je zaměřeno na cestovní ruch. Zvláštní postavení pak má Las Vegas z hlediska jeho nejproslulejší vlastnosti – tou je noční život a hazard. Ať však v největším městě Nevady navštívíte jakákoliv zařízení, rozhodně vás nemine hlad a chuť, o které se postarají například v těchto vybraných restauračních zařízeních.

Celý svět v malém kousku Ameriky

Pokud se podíváme i na další neamerické podniky v Las Vegas, je třeba zmínit Andiamo Italian Steakhouse, který dbá zejména na kvalitu masa, ze kterých pokrmy připravuje. Již od dob vrchního kuchaře Ottavianiho se tato italská restaurace pyšní masem pocházejících z nejlepších 8% hovězího masa Ameriky, které si sama připravuje a porcuje. Jejich odkaz na hrdost svých předků je nezpochybnitelná a dojem z této restaurace je naprosto profesionální.

Z opačné strany světa je inspirována restaurace Raku, která se naopak soustředí na japonské speciality připravované na grilu s uhlím. Ovšem na rozdíl od pravých japonských restaurací se na jídelním lístku nedočkáte typického suši, ale nechybí naopak sašimi nebo selekce exkluzivních drůbežích lahůdek. Navíc se každý měsíc obměňuje nabídka saké přímo z Japonska, což je alkoholický nápoj připravený z rýže a to jak do formy obdobné pivu, tak do destilované formy napodobující například portské víno.

Na své si přijdou také vegani, kterým nesmí uniknout návštěva Veggie House, vyhlášeného podniku zaměřeného na rozdíl od steakhousů na pokrmy bez masa. Kromě řady polévek a salátů však tento podnik nabízí i nesčetné množství ryb nebo tofu na mnoho způsobů. Překvapeni pak budou i vyznavači masa, jelikož v některých úpravách jídel nepoznáte, zda se opravdu jedná o maso nebo tofu.

Vyznavačům domácích evropských pokrmů se jistě zalíbí Hofbräuhaus, tedy německá restaurace v samém srdci Ameriky. Bavorská kostičkovaná tematika vás potká na každém rohu napodobující 400 let starou originální Mnichovskou hospůdku, zlatavý pivní mok bude mít na rozdíl od místního podávání pořádnou pěnu a potěší i živá zábava či možnost posezení na zahrádce, jak to u nás v létě máme rádi. Nemohou chybět ani živé přenosy fotbalových soutěží, ve kterých se představí také mnichovský Bayern.

Hofbräuhaus Las Vegas Mnichov

Mnichovská předloha lasvegaského Hofbrühausu. Zdroj: Tony Castle (Wikimedia Commons)

Steakhouse aneb hlavně když je dost masa                                          

Vůbec nejlepší hodnocení zákazníku internetového serveru TripAdvisor se dostává Vic & Anthony’s Steakhouse umístěného nedaleko nejznámější ulice Las Vegas – stripu. Zde se dočkáte tradičních hutných amerických steaků tak jako delikates z plodů moře. V nabídce nechybí ani syrové tatarské formy steaků, tuňáka či krevet, které potěší každého milovníka těchto mořských delikates. Navíc působí potemnělá atmosféra s klasicky laděným zařízením tohoto podniku jako opravdová špička onoho pomyslného ledovce místních steakhousů, které navíc potvrdí příjemná cena ve srovnání s jiným absurdně předraženými podniky.

A chutným zážitkem budou jistě i taková grilovaná žebra v San José v podniku Henry's Hi-Life.Jsou vyhlášené po celém městě. 

Trochu jinou podívanou nabídne například Voodoo Steakhouse, který je umístěn v 50. patře a krom kulinářského zážitku nabídne návštěvníkům také úchvatný výhled na neony osvícené město. O neobyčejné pohlazení chuťových pohárků se postarají sušenky z langusty, hovězí steaky z wagyu, smažené škeble či husí játra. Smyslové vjemy obohatíte koktejlem zvaný kouzelnický lékař nebo živou hudbou, která doprovází celý komplex hotelu a kasina Rio, jehož je restaurace součástí. Hotel samotný má také co nabídnout, jelikož hostí každoroční pokerstars WSOP turnaj, tedy světovou sérii pokeru uznávanou jako pokerové mistrovství světa, ve kterém svého času druhým místem uspěl i Čech Martin Staszko.

Sladká tečka na závěr

Nebyl by to správný výlet, kdyby po spoustě zábavy, dobrodružství a turistiky nepřišlo po dobrém jídle něco sladkého na závěr. O kopu sladkých dezertů, koláčů či dortů se postará Cheesecake Factory se svou nabídkou nejen sýrových sladkých specialit. Na deseti stránkách menu si kromě dezertů vyberete i spoustu dobrého jídla od steaků přes burgery až po zdravé saláty, navíc za přijatelné ceny. Hodnocení zákazníků tuhle restauraci staví dokonce na třetí příčku v oblíbenosti podniků v Las Vegas.

Chesecake jako z Cheesecake Factory

Cheesecake a k tomu kávička. Kdo by se nechtěl na chvilku zastavit a vychutnat si dezert v podniku slavné kavárenské sítě. Zdroj: zingyyellow (Wikimedia Commons)

Ať se tedy vydáte za nočním životem, hrami či jen zhlédnout moderní krásy nadčasových hotelů, kasin a jejich architektonických doplňků, vezte, že s plným žaludkem vypadá vše mnohem barevněji a zážitky jsou o to příjemnější. Pokud však mezi vaše priority nepatří návštěva restarurací a spokojíte se také s donáškovou službou na pokoj vašeho hotelu, postará se o vás například aplikace Eat 24 Hours, kde si vždy vyberete něco dobrého na zub. Ať se totiž rozhodnete pro cokoliv, vždy jde zejména o zábavu a dobré jídlo, které z vaší dovolené udělají opravdový zážitek. Dobrou americkou chuť.

Autor: redakce Út, 04/21/2015 - 16:57
Tagy: 

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-