Kam na božskou svatební cestu v USA? Máme 9 tipů!

Líbánky, svatební cesta nebo honeymoon – různé názvy pro pár dnů v ráji. Po všech těch náročných předsvatebních přípravách si ale šťastný pár odpočinek nepochybně zaslouží. Amerika je nezvyklá, ale hodně prestižní destinace pro líbánky. Máme pro vás rovnou 9 tipů na zajímavá místa USA, která vás dostanou!
Pár na líbánkách na pláží - Amerika.cz
Líbanky na pláží jsou jistě vždy tím nejkrásnějším, co může být.
Zdroj: Bigstockphoto

1. Healdsburg, Kalifornie – milovníci dobrého jídla a pití zajásají

 

Healdsburg

Kalifornská vína jsou proslavená. Zdroj: Pixabay.com

Možná přemýšlíte, co novomanžele na městečku Healdsburg tolik přitahuje. Kromě jedinečné atmosféry, zalesněných kopců a malebné krajiny sem turisty láká zejména vysoká gastronomie a rozlehlé vinice, na kterých dozrávají ty nejlepší vinné hrozny. Rozmazlete vaše chuťové pohárky světovými delikatesami a večer si užijte ve společnosti těch nejlepších amerických vín.

2. Las Vegas, Nevada – nikdy nekončící noční zábava

 

Las Vegas

Město nekonečné zábavy. Vidět a zemřít! Zdroj: Pixabay.com

Chcete si po všem tom shonu a stresu vyhodit z kopýtka? Pak nezapomeňte navštívit proslulé Las Vegas. Svatební dary můžete rozmnožit ve zdejších kasinech a s balíkem dolarů vyrazit do místních klubů nebo atrakcí, mezi něž patří třeba zmenšeniny Benátek, Luxoru nebo proslulé Muzeum voskových figurín Madame Tussaud Las Vegas.

 

3. Hilo, Havaj – líbánky u moře

 

Hilo na Havaji

Snová záležitost, že? Zdroj: Pixabay.com

Dáváte-li přednost cestovatelské klasice, pak navštivte letovisko Hilo na Havaji, kde si budete užívat celoročně stálého počasí, stejně jako míchaných koktejlů a vychvalované kávy odrůdy Kona s jedinečnou příchutí tropických orchidejí. Jakmile vás přestane povalování na pláži bavit, vydejte se na návštěvu Rainbow Falls nebo národního parku Volcanoes National Park. O zábavu a zážitky zde určitě nebudete mít nouzi.

4. Aspen, Colorado – zasněžené líbánky na horách

 

Aspen

Nádherná příroda ve státě Colorado snadno očaruje. Zdroj: Pixabay.com

Patříte-li mezi milovníky zimních sportů a adrenalinu, a nutně nepotřebujete trávit líbánky u tyrkysového moře na rozpáleném písku, vyrazte do Aspenu – známého a oblíbeného lyžařského střediska v Pitkin County ve státě Colorado. Vyřádíte se tady na lyžích, snowboardu či běžkách a večer se společně zachumláte pod huňatou deku naproti praskajícímu krbu.

5. San Francisco – fotogenické líbánky

 

San Francisco v noci

Nejslavnější město Kalifornie by každý měl alespoň jednou v životě navštívit. Zdroj: Pixabay.com

Víte, kde se berou Američané nejčastěji? No přeci v San Franciscu! Na dohled totiž mají velkolepý most Golden Gate Bridge, lanovou tramvaj, bývalé vězení na ostrově Alcatraz nebo Čínskou čtvrť. To vše je navíc podpořeno unikátní architekturou, malebnou přírodou a nespočtem památek. Ideální místo pro vášnivé fotografy.

 

6. Charleston, Jižní Karolina – pro milovníky umění

 

Fontána ve Charlestonu

Charleston - podceňovaný, ale krásný. Zdroj: Cntraveler.com

Malebný přístav a jedno z nejoblíbenějších míst samotných Američanů by bylo škoda nevidět na vlastní oči. Okouzlující příroda, nespočet architektonických skvostů, ale i rozlehlá divadelní a muzejní scéna – i tak lze Charleston ve zkratce charakterizovat. Pokud jste propadli tradičním americkým divadelním hrám a muzejním památkám, pak si tady líbánky doopravdy užijete.

7. Burlington, Vermont – pivní vyžití a relaxace u jezera

 

Burlington

Město má 40 tisíc obyvatel. Zdroj: Pixabay.com

Co si představíte, když před vámi někdo vysloví název Burlington – největšího města státu Vermont, v okresu Chittenden. Pravděpodobně Champlainovo jezero, jehož úctyhodná rozloha 1269 km² zasahuje až do kanadské provincie Québec. Jezero je ovšem jedním, nikoli jediným důvodem, proč se do Burlingtonu vydat na svatební cestu. Stálé počasí a přítomnost turisticky atraktivních destinací je podpořena místními pivovary, kde si přijdou na své zejména milovníci zlatavého moku.

8. Carmel-by-the-Sea, California – romantika na pobřeží oceánu

 

Carmel by the Sea

Nachází se na poloostrově Monterey. Zdroj: Pixabay.com

Malebné městečko na břehu Tichého oceánu Carmel-by-the-Sea chytilo za srdce i samotného Clinta Eastwooda, který o něm prohlásil, že: „Tahle oblast se ti dostane pod kůži. Něco na ní je, jakási zvláštní atmosféra, která je mnohem příjemnější než v oblasti San Francisca, kde jsem vyrostl. Je to zřejmě kombinací krásné venkovské přírody a milých lidí, kteří tu žijí. To dělá život o hodně jednodušší, než v ostatních oblastech Kalifornie.“ A my nemůžeme jinak, než souhlasit!

9. Honolulu, Havaj – kousek od pláže, bazénu i světové gastronomie

 

Pláž u města Honolulu

Není se čemu divit, proč pravě oddaní volí tuto lokalitu v USA. Zdroj: Pixabay.com

Havaj se drží na pomyslné špici mezi novomanžely. Není se čemu divit – nejen v jeho hlavním městě, ale také na jeho přidružených ostrovech najdete vše, co si představíme pod pojmem „honeymoon“ – bílé písčité pláže, tyrkysové moře, vybrané světové speciality, nejluxusnější resorty i optimální počasí. Jen řekněte, nevypadá nějak takhle vaše vysněná dovolená v ráji

 

Autor: Vendula Vrablová Ne, 12/18/2016 - 06:04

Zájezdy do této oblasti

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-