"Je to paráda," libují si řidiči v ostrých zatáčkách nejklikatější ulice USA

Města: 
V San Franciscu mají cesty v ulici Lombard sklon 16 %, a to ještě jdou napříč kopcem, aby zmírnily neuvěřitelný původní sklon 27 %. Tenhle světový unikát si nikdo z návštěvníků města nenechá ujít a každý si ho chce zvěčnit fotografií.
Lombard ulice v San Franciscu
Víc křivolaká už být snad ani nemůže.
Zdroj: Bigstock.com

Něco takového nevidíte každý den. Osm hodně prudkých zatáček pro automobily, několik set schodů pro chodce. Tak vypadá Lombard Street, jeden z hlavních symbolu města San Francisco. Ulice se stala velice lehce oblíbenou turistickou atrakcí a lidé si jí rádi projíždějí či procházejí a berou vše jako velký zážitek. 

Ale pro větší upřesnění – jde jen o krátkou část (ani ne 200 m) 3,5 km dlouhé ulice. Konkrétně o jednosměrnou pasáž mezi ulicemi Hyde Street a Leavenworth Street. Jezdí se tu směrem dolů a pro řidiče už je to vyšší dívčí. Platí nepřímá úměrnost – čím větší vůz, tím nižší rychlost.

Parkování na Lombard ulici v San Franciscu

Parkování je zde adrenalinovou záležitostí. Zdroj: Bigstock.com

Kopec Russian Hill, z něhož klikatice vede, je totiž opravdu dost prudký. Značka nahoře doporučuje dodržovat rychlost asi 8 km/h. Ale krokem tu řidiči jezdí rádi, mají tak šanci si tuto atrakci pořádně vychutnat. Je to totiž parádní zážitek. Když kolega z Novinky.cz nedávno napsal, že jízda po této ulici musí být pro řidiče horor, ozvalo se několik nesouhlasících lidí s tím, že ji absolvovali a báječně si ji užili. Je to prostě unikát, který stojí za to vidět.

Autor: Pavel Jartym Ne, 08/07/2016 - 06:31

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-