Nejnavštěvovanější státy USA: Žebříčkům vévodí New York

Chcete jet do Ameriky? Nejste sami – Spojené státy americké každý rok navštíví více než 60 milionů turistů. Které americké státy jsou ty nejnavštěvovanější? Všem tabulkám bezkonkurečně vévodí New York, který byl v loňském roce dostatečným lákadlem pro téměř 10 milionů lidí.
Socha Svobody láká každého návštěvníka USA
Vystoupat do pochodně, kterou slavná socha Svobody drží, je nemožné od roku 1916. Na výhled z čelenky sochy se musíte předem přihlásit.
Zdroj: FOTO: ESO Travel

Vidět sochu Svobody, vyfotit si Manhattanské panorama, projít se po Times Square – to jsou zřejmě jedny z nejčastějších cílů, za kterými celý svět jezdí do USA. Právě New York a jeho světoznámé monumenty se totiž dlouhodobě drží na předních místech mezi nejnavštěvovanějšími státy USA.

Nejvíce lidí láká New York, nejvíc peněz utratí Číňané

Druhé místo okupuje Kalifornie, kterou v loňském roce navštívilo více než 6 milionů lidí, za ní následuje slunná Florida, jejíž slavné pláže nalákaly jen o milion lidí méně. Čtvrté místo patří Nevadě, jejíž návštěvnost zvedá hlavně světélkující Las Vegas se slavnou ulicí Las Vegas Strip. Páté místo pak ukořistily Havajské ostrovy, ráj, který byl dlouhou dobu nejoblíbenější dovolenkovou destinací Američanů.

Miami Beach na Floridě

Dlouhá a široká pláž. To je Miami Beach. Proslulá pláž, kde se opalují nádherné dívky v bikinách, naláká každoročně více než 5 milionů turistů. Zdroj: FOTO: ESO Travel

Nejvíce turistů do Ameriky proudí z Číny a Brazílie a čísla každým rokem rostou. Americké úřady se proto snaží zajistit svým návštěvníkům co nejpříjemnější pobyt, aby jich do své země nalákaly co nejvíc. Proč? Právě turisté z těchto rychle rostoucích zemí tu během jedné návštěvy utratí neuvěřitelně velké peníze – údajně až 5000 dolarů.

Češi do Ameriky – bez víza to jde samo

I počet Čechů, kteří se vydávají na dovolenou do USA, neustále přibývá. Letos je to už o 17,9 % víc než loni. Od roku 2008, kdy se pro Čechy zrušila vízová povinnost a stačí se registrovat na internetu, se počet cestujících do USA ztrojnásobil. Více než 70 000 Čechů tak každý rok atakuje hlavně New York, ale také západní pobřeží USA se slavnými národními parky jako Grand Canyon, Yosemite a Yellowstone.

Autor: Viola Kratochvílová Pá, 08/31/2012 - 16:16

Zájezdy do této oblasti

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-