Netradiční cestování do USA: Na Floridu se jezdí i kvůli krajině, kterou na Floridě nenajdete

Už jsme vám prostřednictvím článků, fotek a videí spoustu pláží, budov, zábavních parků a dalších věcí, které lze nalézt na Floridě. Dnes vám ukážeme to, co na Floridě nenajdete, i za tím totiž na Floridu jezdí turisté.
Florida na pláži
Slunce, písek, opalující se krásky. Z Floridy se odplouvá těžko.
Zdroj: ESO travel

Úvodní věty mohou vypadat trochu zmateně, ale hned si je vysvětlíme. Stát slunečního svitu nebo Slunečný stát, jak se jihovýchodnímu výběžku Spojených států přezdívá, totiž slouží mnoha návštěvníkům jako základní tábor pro plavby do Karibiku.

Cestujte z Floridy doprostřed Bermudského trojúhelníku

Dobrodruhy táhne do této oblasti především záhadný Bermudský trojúhelník. Oblast ohraničená imaginárními čárami mezi Floridou, Portorikem a Bermudami se stala poslední štací pro mnoho lodí, letadel a jejich posádky. Ať už za problémy stojí geomagnetické pole, mořské proudy, souhry náhod nebo cokoliv jiného, tajuplné místo láká zástupy dobrodruhů a má jim co nabídnout.

Skrývá totiž nejen záhady, ale také celou řadu zajímavých míst, například bílé vody kolem Baham (kontrast neobvyklé barvy moře a okolních vod je pozorovatelný z vesmíru) nebo souostroví Turks a Caicos, na němž tráví dovolenou spousta hvězd stříbrného plátna, na líbánky tam vyjel třeba Ben Affleck, občas sem zajede i Bruce Willis.

Typická Florida v článku a trochu netradiční na videu z uměleckého festivalu:

Místa nebo památky se zajímavou historií či výhledem do krajiny najdeme především v okolí jižní strany trojúhelníku. Navštívit se tam dá například pirátské muzeum na Bahamách, farma s ojedinělými druhy motýlů na Svatém Martinu či spousta restaurací založených na konceptu karibské kuchyně plné mořských plodů a exotického ovoce a koření.

Svatý Martin

  • Ostrov Svatý Martin se nachází pár set kilometrů východně od Miami na severním okraji karibských Antil. Část patří Francii, jih spadá pod správu Nizozemska. Právě na samém jižním okraji Svatého Martina najdeme Mezinárodní letiště princezny Juliany, letiště, kde stroje provádějí přistávací manévry jen několik metrů nad hlavami lidí opalujících se na pláži. Na dovolenou do těchto míst směřuje mnoho fanoušků letectví, kteří si mohou vyfotografovat zblízka nejmodernější letadla při letu.
Svatý Martin

Na Svatém Martinu mají pláž, za kterou přistávají letadla. Za celou dobu provozu se však nikdy nestalo, že by stroje přímo ohrozily návštěvníky pláže. Zdroj: Richie Diesterheft (Flickr)

Zapomeňte na asijské tržnice a jeďte nakupovat do Karibiku!

Opravdový ráj pak představuje oblast Karibiku pro nákupoholiky. Kdo chce pořídit různé věci za ceny, na něž bychom v našich obchodech nevěřícně vyvalovali oči, ten by se měl vydat právě sem. Nákupní hody, které pro peněženku neznamenají výraznou dietu, si každý Středoevropan užije třeba na ostrově Svatý Tomáš.

Kdo se ovšem bojí do Bermudského trojúhelníku, ten může zvolit jižnější části Antil, tedy ostrovů v Karibiku. Kdysi se tu sice proháněly lodě plné pirátů, tyto časy jsou ovšem dávno pryč. Pirátské čluny dnes nahradily ty výletní, kde se už nespí na neútulných pryčnách v malých místnůstkách plných špinavých námořníků, ale v moderně vybavených luxusních kajutách.

Karibik patří mezi populární turistické destinace, takže nejedna česká cestovní kancelář nabízí možnost okořenit si cestování do USA plavbou po Karibském moři.

Autor: Jan Švestka Po, 07/29/2013 - 08:44

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-