New York zdarma! Jak si vychutnat největší město Ameriky bez peněz

Města: 
Blíží se hlavní turistická sezona. Rádi byste se letos podívali do New Yorku, ale kde vzít peníze na všechny ty vstupenky na sice krásné, ale mnohdy dost drahé atrakce? Vybíráme pro vás pár tipů, jak si během hlavní sezony od května do srpna užít New York City i s dírou v kapse.
Central park
Kouzelných zákoutí uprostřed největšího města Severní Ameriky najdeme spoustu.
Zdroj: Jet Lowe

Týden pod stanem na Lipně se může pěkně vydařit, ale New York je New York. Cesta a ubytování spolykají nemalý obnos, takže se určitě hodí každá rada ohledně toho, jak ušetřit. Podívejte se proto na pár akcí, za jejichž návštěvu nezaplatíte ani cent.

New York zdarma: víme kde

  • Sobota 5. května TD Five Boro Bike Tour

Doprava se zastaví kvůli desítkám tisíc účastníků projížďky všemi pěti hlavními částmi města. Čtyřicetimílový výšlap na kole vede přes pět mostů a poznáte při něm opravdu to nejlepší z New Yorku. Chcete-li spojit krásné zážitky se sportovním výkonem, pak buďte v 8 hodin připraveni na Franklin Street v sedle.

  • Úterý 9. května – středa 19. srpna PUNK: Chaos to the Couture

Metropolitní muzeum umění na Páté Avenue je vážená instituce, kterou ovšem tohle léto ovládnou číra, pyramidové pásy a roztrhané kalhoty. Projděte si historii a současnost punkového hnutí. Na budoucnost kašlete, no future!

Punk

Punk není mrtvý. Dokonce se dostal i do nejuznávanějšího muzea v centru New York City. Během letních měsíců proběhne v jeho prostorách expozice obsahující produkty pramáti punkové módy Vivienne Westwoodové. Zdroj: Calzinide

  • Pátek 24. května – neděle 26. května: Lower East Side Festival of the Arts

Proslulá část New Yorku celý víkend hostí produkce loutkářů, činoherců, básníků a mnoha dalších místních umělců.

  • Čtvrtek 4. července: Ohňostroje na svátek 4. Července

Monstrózní pětadvacetiminutová show plná  světelných efektů nad řekou Hudson na svátek Dne nezávislosti.

  • Sobota 9. června: National Puerto Rican Day Parade

Pestré barvy, tanečnice salsy, nespoutané veselí bezstarostných Středoameričanů. Karnevaly na několikakilometrové Páté Avenue patří k největším kulturním magnetům města.

  • Úterý 11. Června: Museum Mile Festival

Guggenheimovo, Metropolitní, Newyorské městské a několik dalších tematických muzeí na „muzejní míli“ uprostřed Páté Avenue na tři hodiny v roce pouští návštěvníky do svých útrob zcela zdarma.

  • Neděle 9. Června – Egg Rolls and Egg Creams Festival

Pouliční party, při níž poznáte duši New Yorku, seznámíte se se židovskou a čínskou komunitou, zjistíte, jak žijí běžní newyorčané.

  • Červen – srpen: Shakespeare v parku

Mistrovské kusy Williama Shakespeara hrané uprostřed Central Parku. Akcí ve slavném parku probíhá spousta, ale Shakespearovská představení patří k těm úplně nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším.

  • Summer Restaurant Week

Zadarmo se v New York City, pravda, nenajíte, ale jde to velmi levně. Během léta spousta restaurací nabízí po dobu jednoho týdne tříchodová menu za fixní cenu pohybující se kolem 24 dolarů. Více informací o aktuálních akcích Summer Restaurant Week najdete ZDE.

Více informací o akcích konaných v New Yorku, včetně volně přístupných, naleznate na TĚCHTO internetových stránkách.

Zadarmo je i náš facebookový profil. Přidejte se k našim fanouškům a sledujte nejnovější články ihned po jejich vydání. Najdete tam i galerii nádherných fotografií z Ameriky.

Autor: Jan Švestka Po, 03/25/2013 - 05:26

Zájezdy do této oblasti

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-