Poznejte ty nejlepší pláže poblíž Orlanda!

Města: 
Ačkoliv se na Floridě hraje špičkový hokej své góly tam střílí i Jaromír Jágr, je nejjižnější stát USA hlavně oblíbenou destinací na dovolené. Mimo jiné kvůli nádherným plážím Orlanda. Podíváme se na ty nejpohlednější.
Jezero Eola a Orlando
Jezero Eola je jedna velká obří díra. Hloubka je až 80 stop
Zdroj: Bigstock.com

Orlando (největší město okresu Orange County) je proslulé svými atrakcemi, mezi něž patří Walt Disney World Resort, Island of Adventure, Universal Orlando Resort a další. I příroda ale byla k Orlandu štědrá. Přesvědčte se o tom (nejlépe na vlastní kůži) na těchto místech:

1. Canaveral National Seashore

Asi 76 mil od hlučného Orlanda se nachází Canaveral National Seashore, které poskytuje luxusních 38 km učiněného ráje na břehu Atlantiku. Mírně svažující se pobřeží, písečné duny, čistá voda oceánu, klidné pláže a nádherné laguny, to je přesně to, co si zde můžete užít.

Canaveral National Seashore

Jedna z nejlepší pláží v okolí Orlanda. Zdroj: 10Best.com

Návštěvníci tady mohou nejen plavat, koupat se a odpočívat na pláži, ale také mohou zkusit jízdu na kánoi, šnorchlování nebo surfing. Často se tu vyskytují kapustňáci a čápi, které je krásné pozorovat. Rozhodně stojí za to sem z Orlanda dojet.

2. Cocoa Beach

Asi 6 mil písku podél pobřeží, to je Cocoa Beach, která nabízí místa ke slunění, ale zároveň i spoustu hřišť na plážový volejbal. Nádherné jsou i procházky po pláži, ideální je toto místo k provozování vodních sportů – vyzkoušet může surfing nebo parasailing, dokonce můžete nahodit rybářský prut a něco si ulovit. Na téhle dlouhé a široké pláži je radost pobýt v každém případě.

3. Melbourne Beach

Něco přes 70 mil je od Orlanda vzdálena i Melbourne Beach, která oslňuje svým takříkajíc komorním prostředím. Nejde o žádnou pláž, kde by byla denně hlava na hlavě, naopak. Pláž je ideální pro všechny, kteří mají radši poklidnější místa, i pro rodiny s dětmi. Během teplejších měsíců je velká šance spatřit zde želvy – a to je panečku zážitek!

4. Flagler Beach

Mezi pláže, které poblíž Orlanda stojí za návštěvu, patří i Flagler Beach. Můžete se tu oddat vodním hrátkám, zasurfovat si, relaxovat na pláži nebo rybařit. Nedaleko od pláže jsou bary a restaurace, kde je fajn ochutnat nějakou tu místní dobrotu. Třeba krabí koláč nebo krevety s ústřicemi.

5. New Smyrna Beach

New Smyrna beach

Pláž je 9. nejlepší surfařská pláž ve státě Florida podle magazínu Surfer. Zdroj: GreatOceanCondos.com

Město New Smyrna Beach nabízí návštěvníkům více než 13 kilometrů dlouhou pláž s bílým pískem, která patří mezi ty nejkrásnější dlouhé a široké pláže na světě. Kromě opalování na pláži a koupání zde můžete rybařit, udělat si nádhernou procházku po pobřeží, vyzkoušet nějaký ten vodní sport… O zábavu tu nikdy není nouze. Během dne máte nepřeberné množství možností, kam zajít na dobré jídlo. Tohle je opravdu takový malý ráj.

Autor: redakce Po, 10/31/2016 - 11:49

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-