San Antonio: 4 jedinečné zážitky pro romantiky

Města: 
Sedmé nejlidnatější město celých Spojených států amerických má jednu obrovskou přednost – mísí se zde hispánský, texaský a evropský charakter. Vybíráme z toho nejlepšího, co zde potěší všechny romanticky zaměřené duše!
Loď na řece San Antonio, Texas - Amerika.cz
K dovršení blaha zde už chybí jen benátský gondoliér.
Zdroj: Bigstock.com

1. Zažít San Antonio River Walk

San Antonio River Walk o Spurs vyhrál (stalo se to zatím pětkrát) NBA, tak kráčeli s pohárem právě pro sítí vodních kanálů a chodníčků River Walk.

2. Večere v restauraci tyčící se 230 metrů nad zemí

Tower Of The Americas

Nádherné panorama - to vás bude čekat zde. Zdroj: Bigstock.com

Chcete mít San Antonio jako na dlani a ještě se u toho skvěle najíst? Potom není nic lepšího než navštívit Tower Of The Americas – architektonický drahokam města (27. nejvyšší budova ve státě Texas). Stojí v jihovýchodní části centra od roku 1968, kdy byla postavena za účelem probíhající Světové výstavy.

Otočná restaurace a vyhlídková terasa je nádherným zpříjemněním návštěvy věže, která má přesně do 952 schodů. 

3. Duchařská prohlídka v pevnosti Alamo

Pevnost Alamo

189 lidí se bohužel neubránilo, ale i tak zde na druhé stránce padlo na 1 200 útočících Mexičanů!!! Zdroj: Bigstock.com

V roce 1836 se zde bránilo 189 mužů po dobu 13 dní, kteří se odmítli vzdát proti 4 tisícům mexickým vojákům. Obránci pevnosti sice padli, ale nikdy se na ně už nezapomnělo. A proto pevnost Alamo hraje veledůležitou roli v historii USA a je národním symbolem svobody, hrdosti a odvahy

Duchařská tour po jejích útrobách je jednou z nejoblíbenějších turistickou atrakcí města. Prohlídka vznikla díky tomu, že se v minulosti objevilo mnoho na sobě nezávislých výpovědí o tom, že v Alamu lidé viděli duchy mexických a amerických vojáků a jejich koní.

4. Odpoledne v San Antonio Museum Art

San Antonio Muzeum umění

Jedno z nejkrásnějších muzeí v celém Texasu. Zdroj: Overlandpartners.com

Místní muzeum umění se může pochlubit největší kolekcí staroegyptského, řeckého, římského umění na celém jihu USA. To si při návštěvě San Antonia málokdo nechá ujít. 

Každý rok se zde více než 500 prohlídek. Muzeum funguje od začátku 80. let minulého století. Mají tu 30 tisíc uměleckých objektů, díky kterým vás vtáhne atmosféra dob před více než 5 tisíci lety, kdy nebyla města nebyla plná reklam, akustického šumu, popílku a i v centrech se dala najít místa, kde byl božský klid.

Autor: Pavel Jartym St, 03/01/2017 - 05:17

Zájezdy do této oblasti

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-