Horská dráha v SeaWorld v San Diegu projíždí vodou

Města: 
Fandili jste u televize kosatce Willymu a delfínovi Filipovi? Mrazilo vás při sledování čelistí? A co takhle vyměnit televizní dramata za skutečné zážitky a zamířit do parku SeaWorld v americkém San Diegu? Čeká na vás spousta atrakcí, adrenalinu i zábavy při vystoupení geniálních cvičených vodních savců.
Blbnoucí kosakty v SeaWorld v San Diegu, Kalifornie - Amerika.cz
Víte, že kosatka umí znehybnit žraloka?
Zdroj: Pixabay.com

Skluzavky, horské dráhy, akvária i velkolepá show

Vstup do SeaWorld v San Diegu

Před 44 lety se tu narodila známá herečka Cameron Diaz...v San Diegu. Zdroj: blog.sandiego.org

Vodní park, který je vlastně takovým křížencem lunaparku, Matějské, obřích akvárií a cirkusu, naleznete u pobřeží na sever od centra města San Diego. Hned u vstupu vás překvapí několik věcí. Tou první bude zřejmě poměrně vysoké vstupné pro děti i dospělé, za něž ovšem dostanete zábavu plnou cvičených zvířat a fantastických triků, na které budete ještě dlouho vzpomínat.

S jídlem a výbušninou si tady ani neškrtnete

Další nepříjemností, která vás (hned po přemrštěném vstupném) čeká, je důkladná vstupní kontrola. Do areálu nedoporučujeme vnášet vlastní jídlo nebo věci a předměty, které by mohly působit nebezpečným dojmem. Zakázány jsou pochopitelně všechny druhy výbušnin, skutečné zbraně i jejich makety či další věci, které by mohly ohrozit bezpečnost parku a jejich návštěvníků.

Fantastická zvířata a kde je najít…

Kosatka v San Diegu

Zachraňte Willyho. Vzpomínáte na ten film? Zdroj: Pixabay.com

Ačkoli může tento podnadpis svádět skalní fanoušky příběhů o Harry Potterovi k úvaze, zda se v parku nenachází netradiční tvorové z nové knihy oblíbené autorky J. K. Rowlingové, musíme vás zklamat. Na Akromantuli nebo Zmíráčka ptáčka zde opravdu nenarazíte. Tou největší atrakcí jsou místní fantastické kosatky, delfíni a lachtani, jejichž triky vám pořádně zamotají hlavu. V obřích akváriích ovšem objevíte i mořské želvy, pestrobarevná hejna rybek a další obyvatele mořské říše. A kdo ví, třeba na vás odněkud vykoukne i mořská panna.

Povinná zábava úvodem

Smějící se kosatka

Tvor stojící na vrcholu mořského potravinového řetězce. Zdroj: Pixabay.com


Jako první budete nuceni projít několik klasických pouťových atrakcí, mezi něž patří třeba velká horská dráha, jejíž vozíky osazenstvo několikrát vymáchají ve vodě nebo kanál s divokou řekou, jíž budete sjíždět na dosti provizorních raftech. Počítejte s tím, že drtivá většina vaší návštěvy proběhne ve vlhkém a studeném tričku. Ti prozíravější si přivezou pláštěnku, ostatní se holt budou muset vyrovnat s touto osvěžující komplikací, která vám ale přijde v letních pařácích vhod.

Hlazení rejnoků i vyhlídková věž

Kosatka v bazénu

Víte, že slovo kosatka se do češtiny dostalo z ruštiny? Zdroj: Pixabay.com


Kromě horských drah, vystoupení lachtanů, kosatek a delfínů (vystoupení s delfíny je interaktivní a můžete se ho sami zúčastnit) si můžete nakrmit a pohladit rejnoky nebo se nechat vyvézt na nejvyšší vyhlídkovou věž parku, z níž je okouzlující výhled na celou okolní krajinu i blízké moře. Prázdné žaludky naplníte v některé z několika tematických restaurací, kde mimo jiné servírují vyhlášené mořské plody.

A zajímavost závěrem: Víte, že SeaWorld byl vlastně prapůvodně úplně obyčejnou restaurací?

Autor: Vendula Vrablová Po, 02/20/2017 - 05:34

Zájezdy do této oblasti

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-