Vyzkoušejte si bydlení v hotelových karavanech v umělecké čtvrti Portlandu

Nedaleko Portlandu v americkém státě Oregon na západním pobřeží USA sídlí velmi netradiční hotel. Šest malých a umělecky upravených přívěsů představuje šest zvláštních světů, které vám přiblíží původní bydlení obyvatel tohoto koutu země.
Hotelové karavyny - Portland, Oregon 1
Hotelové karavany v umělecké čtvrti Portlandu, Oregon.
Zdroj: tinyhousehotel.com
Hotelové karavyny - Portland, Oregon 2

Malé domečky tvoří malou vesničku a s malou návsí. Zdroj: tinyhousehotel.com

Portland není město, které by si turisté kroužkovali na své první cestě po USA. Mnohem častěji je to New York, Los Angeles, Miami, San Francisco nebo Las Vegas. Přesto však má Portland s impozantní siluetou Mount Hood v pozadí neodolatelné kouzlo, které navíc zvětšuje to, že místo není v obležení turistů.

Hotelové karavyny - Portland, Oregon 3

Všechny karavany vlastnoručně upravil majitel hotelu. Zdroj: tinyhousehotel.com

Město milující podivnosti žije uměleckým karnevalem

Město, které si podle svých slov zakládá na podivnosti, teď nově nabízí i jednu atrakci navíc. Není náhoda, že se „tiny house hotel“ Caravan nachází v trendy čtvrti Alberta Arts District. Zhruba dvacet bloků na severovýchodě Portlandu je domocem umělců, nejrůznějších světových kuchyní a neobvyklých obchůdků. Každý poslední čtvrtek v měsíci se zde koná tzv. art walk, kdy se otevřou galerie a obchody s uměním a před nimi se sejdou pouliční umělci, aby všichni dohromady oslavili svou tvorbu a představili ji návštěvníkům. Tento malý umělecký karneval je stále populárnější.

Hotelové karavyny - Portland, Oregon 4

Pokoje jsou pro jednoho až dva hosty, větší maringotky až pro čtyři hosty. Zdroj: tinyhousehotel.com

Malé město s velkým snem

A právě v této čtvrti vzniknu „hotel malých domečků“. Šest přívěsů, které mají rozlohu deset až dvacet metrů čtverečních má vše, co potřebujete k bydlení - malou ložnici, kuchyň a koupelnu s toaletou. Dohromady tvroří miniaturní město, na jehož náměstí si můžete se sousedy grilovat hamburgery nebo jen tak poklábosit o cenách nafty či americkém snu. Zdát se vám tu o něm může už za sto dvacet dollarů na noc.

Hotelové karavyny - Portland, Oregon 5

Hotel je v provozu od léta 2014, ale jeho kniha hostů už se začíná řádně zaplňovat. Zdroj: tinyhousehotel.com

Hledají se hipsterští hosté!

Okolní čtvrť však není vůbec opuštěná. V pouhých třech blocích najdete kavárny, hospody, obchody s bio potravinami, tetovací salón či galerie. „Usrkávejte koktejl na střešní terase baru, dejte si veganský bezlepkový grilovaný sýr uvnitř předělaného školního autobusu a poslouchejte lokální hudbu v nekuřáckém baru - a to jenom jeden blok od našeho hotelu,“ lákají na webových stránkách majitelé hotelu. Jejich cílová skupina je nejspíš naprosto jasná.

Hotelové karavyny - Portland, Oregon 6

Čtvrť nabízí ubytování od hostelů pro baťůžkáře až po pětihvězdičkového hotely. Hotel Caravan je však aktuálně hitem. Zdroj: tinyhousehotel.com

Autor: Petra Kejklíčková St, 10/29/2014 - 12:17

Zájezdy do této oblasti

Vzhůru do Yellowstonu

Národní parky severozápadu USA.

již od
66 990 ,-