Crystal Lake je tak trochu jiné Chicago

Města: 
Crystal Lake je město a stejnojmenné jezero v okrese McHenry v americkém státě Illinois. Své jméno získalo po stejnojmenném jezeře, které se nachází 2,6 km jihozápadně od centra města. Crystal Lake najdete zhruba 45 kilometrů severozápadně od Chicaga a v současnosti jej obývá asi 41 000 obyvatel. Přesto, že jde o poměrně významný počet, město si i nadále uchovává ráz příjemného a malebného městečka s velmi půvabnou a přesto tajemnou atmosférou.
Illinois v Chicagu
Východ slunce v Illinois
Zdroj: goodfreephotos.com

Crystal Lake je situováno kousek od mezinárodního letiště O'Hare, nedaleko několika hlavních dálnic, takže je skvěle dostupné. Největším klenotem města je nejen stejnojmenné jezero, které má 230 akrů a je skvělým místem pro rybolov, koupán a v zimě bruslení, ale především oblast Three Oaks, jejíž součástí jsou malebné a téměř liduprázdné pláže, půjčovny loděk a skvěle značené turistické trasy. Three Oaks je také vyhledávaným místem milovníků potápění.

Za zmínku jistě stojí také okouzlující Downtown – čtvrť, která je doslova prošpikována vyhlášenými restauracemi, bary, stánky s občerstvením a hlavně obchůdky, kde pořídíte prakticky cokoli, po čem vaše srdce zatouží. Crystal Lake je nesmírně moderním, přesto však velmi příjemným místem k volnočasovým aktivitám, odpočinku i nákupům. Jedinečnou atmosféru místa dokresluje nejen tradiční architektura, ale především překrásná příroda, která Crystal Lake obklopuje.

Autor: Vendula Vrablová Út, 10/09/2018 - 11:16

Zájezdy do této oblasti

New York s odpočinkem na Floridě

New York s odpočinkem na Floridě

již od
41 490,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-