Vydejte se do ostrovního ráje na Florida Keys

Města: 
Zhruba 1700 ostrovů rozesetých na ploše 356 km² hledejte na jihovýchodním cípu floridského poloostrova. Tento pás ostrůvků, jejichž objevitelem je španělský conquistador Juan Ponce de León, nabízí vše, po čem jen lidské srdce touží – od ničím nerušené relaxace na bílém písku, který lemuje tyrkysové moře, přes nezapomenutelné šnorchlování, až po vynikající speciality v místních restauracích.
Overseas Highway na Floridě - Amerika.cz
Otevřená na konci 30. let minulého století.
Zdroj: Bigstockphoto

Nadchne vás tu několik muzeí, které jsou v této oblasti rozesety, ale i parky a zahrady, jichž je na jednotlivých ostrůvcích nepočítaně. Našli jsme pro vás 10 největších rarit a míst, která rozhodně stojí za vaši návštěvu.

#1 Pláž Sombrero

Ve spletitých uličkách městečka Marathon se ukrývá klenot v podobě liduprázdné pláže Sombrero. Důvodem, proč zde prakticky na turisty nenarazíte je jednoduchý – jen málokdo totiž dokáže pláž objevit. Odpočinek na bílém písku ve stínu bujné flóry chytí za srdce nejednoho romantika.

#2 John Pennekamp Coral Reef State Park

 

Coral Reef State Park

Každoročně sem zavítá na milion turistů. Zdroj: Pixabay

Milujete kempování a nekonečné pikniky? Pak jste tady správně! Až vás přestane povalování na dece bavit, vydejte se s potřebnou výbavou pod mořskou hladinu. Podmínky pro šnorchlování jsou zde jednoduše ideální. Pokud si na potápění netroufnete, svezte se alespoň ponorkou se skleněným dnem.

#3 Restaurace Whale Harbor

Ty nejčerstvější a nejchutnější mořské plody, o jakých se vám dosud ani nezdálo, čekají v přístavu Whale Harbor a stejnojmenné restauraci. Pokud vám po celém dnu vyhládlo, svůj hlad a chuť na právě z vody vytažené ryby i mušle ukojíte právě tady.

 

#4 Key Largo

Key Largo

Je prvním ostrovem na Overseas Highway. Zdroj: Pixabay

Pro milovníky šnorchlování máme další skvělý tip. Je jím Key Largo se svou průzračnou vodou a bohatým podmořským životem. Místo je vzdáleno asi hodinu cesty od Miami, a pokud si potřebujete odpočinout od městského ruchu, je tohle ta správná volba. Opět na vás čeká několik krásných pláží, ale i restaurací s chutnými mořskými plody.

#5 Park Bahia Honda Key

Bahia Honda Key

Má rozlohu 212 ha. Zdroj: Pixabay

Hlavní pláži v tomhle parku místní přezdívají Sandspur. Je pokryta bílým pískem (a občasným nánosem mořských řas) a opět nabízí místo pro relaxaci i aktivní odpočinek. Nezapomeňte navštívit starý železniční most, z něhož se vám naskytnou okouzlující výhledy po okolí.

#6 Big Pine Key

Jste po všech těch atrakcích unavení a prahnete po místě, které stojí na okraji turistického zájmu? Pak se vydejte na Big Pine Key. Jde o ostrůvek posetý privátními domy a ukrytými lagunami, kde vás nebude nic a nikdo rušit ze sladkého rozjímání.

#7 Key West

Key West

Nejjižněji položené město kontinentálních Spojených států. Zdroj: Pixabay

 

Nejjižnější místo kontinentálních Spojených států je zalité tropickým sluncem i vřelými úsměvy místních. Nachází se asi jen 157 kilometrů od pobřeží Kuby, což je znát na rázu ostrova i jeho tradicích. Ostrov vás nadchne bohatou historií, rodinnými restauracemi, výbornými domácími specialitami, ale i členitým pobřežím a překrásným mořem.

#8 Národní park Dry Tortugas

 

Dry Tortugas

Je tu mnoho vraků - ideální místo na dobrodružné potápění. Zdroj: Pixabay

Zhruba 110 kilometrů od výše zmíněného Key West leží národní park Dry Tortugas. Dominantou parku je více než 200 let stará pevnost, kterou jezdí obdivovat místní i turisté z celého světa. Milovníky potápění jistě nadchne bohatý podmořský život, pestrobarevné korály i několik vraků potopených lodí, jež jsou zde v bezprostřední blízkosti rozesety.

#9 Dům Ernesta Hemingwaye

Ernest Hemingway

Hemingway - milovník doutníku a dobrého rumu. Zdroj: Pixabay

Ostrov Key West si zamiloval i známý spisovatel Ernest Hemingway. Proto se není čemu divit, že na něm objevíte jeho dům, z něhož je nyní vážené muzeum. Projít si můžete pokoje, ve kterých sepisoval jednotlivé kapitoly oblíbené novely Stařec a moře.

#10 Želví nemocnice

Ostrůvky Florida Keys jsou mimo jiné domovem také několika chráněných zvířecích druhů. Jedním z nich jsou i mořské želvy, pro které zde byla v roce 1986 vytvořena speciální želví nemocnice. O nemocné nebo zraněné želvy se tady od té doby starají skoro jako o vlastní. 

Autor: Vendula Vrablová Po, 07/31/2017 - 19:27

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-