Floridu na Vánoce zahřeje slunce na 25 stupňů

Města: 
Mráz maluje roztodivné obrazce na okna, sníh zasypává ulice a děti klouzají po ledových krustách na loužích v propadlých částech chodníků. V České republice aktuální realita, na Floridě hodně vzdálená představa. Inu, 2500 km od rovníku je mnohem tepleji než u nás. Jak si tam užívají "zimu"?
Umělý sněhulák na Floridě
V ruce surf a jako knoflíky mořské hvězdice. Na Floridě vypadají sněhuláci trochu jinak.
Zdroj: bigstockphoto.com

Je pátek 14. prosince odpoledne a v Miami zrovna naměřili teplotu vzduchu 24°C.  Na Štědrý den se pěkně zahřejí – v předpovědi pro Miami se dočteme o teplotách mezi 19 a 25°C. Sněhuláka tady děti staví jen z písku na plážích. Na Floridě se zkrátka slaví trochu jinak než u nás.

To ale neznamená, že si sníh na Floridě neužívají. Například v plážovém letovisku Naples mají slavnosti sněhu, při nichž je na 1200 bloků sněhu rozdrceno na prášek, z něhož návštěvníci dělají koule na koulování nebo si do ledového prachu lehají a dělají populární "andělíčky".

Nemáte stromek? Postavte si ho z písku

Tradiční Vánoce si dopřávají také lidé v Pensacole. Mají vše, co k nim patří (tedy jen kromě toho sněhu) – horké nápoje, sváteční osvětlení, perníčky, dokonce i romantickou hodinovou vyjížďu vyhlídkovým autobusem.  Na West Palm Beach zase staví vysoký vánoční stromek z plážového písku (bývá nejvyšší na světě svého druhu – než s ním zúčtují vítr, voda a návštěvníci pláže).

Florida se pyšní také největším santaclausovským tematickým parkem na světě. Najdeme ho v Miami a jmenuje se Santa's Enchanted Forest. Těšit se tu můžete na klasické atrakce zábavních parků jako jsou horská dráha, kontaktní zoo, focení s pohádkovými postavami, to vše pod nejvyšším vánočním stromkem jižní Floridy. Vše je pochopitelně oděno do vánoční výzdoby a hraje svátečními barvami a světly.

Autor: Jan Švestka Ne, 12/16/2018 - 13:44

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-