Harrisburg je nenápadný trhák východního pobřeží

Možná si také říkáte: „Když už budu v New Yorku, mohl bych se podívat do Filadelfie. A do Washingtonu. A k Niagarským vodopádům. A na místo bitvy u Gettysburgu a…“ Slavných a nezapomenutelných míst je v okolí největšího města Severní Ameriky nespočet. Patří mezi ně Harrisburg.
Kapitol státu Pensylvánie v Harrisburgu
Budovy státních kapitolů vypadají ve všech státech velmi podobně.
Zdroj: bigstock.com

Harrisburg najdete 150 km západně od Filadelfie, největšího města státu Pensylvánie. Pokud jedete z New Yorku do Gettysburgu, neměli byste ho minout.

V tomto městě mají spoustu hotelů a restaurací, které tvoří pohodlné útočiště pro turisty, kteří tu bydlí a vyrážejí odsud na cesty po východním pobřeží. Výbornou polohu a blízkost velkých atrakcí se snažil využít i starosta Stephen Reed. Ten stál v čele města plných 28 let (mezi lety 1982 a 2010) a pozvednutí turistického ruchu v Harrisburgu byl jeho velký sen a cíl.

Budova kapitolu v Pensylvánii

Takhle krásně to vypadá před Pensylvánským státním kapitolem. Zdroj: bigstock.com

Povedlo se mu to jen do určité míry, a tak město neztratilo klid a pohodu. Lidé se jezdí bavit do Muzea Občanské války, do parku kolem starobylé usedlosti Fort Hunter nebo k majestátní budově Pennsylvánského státního kapitolu. Nebo třeba do vyhlášené restaurace Char's at Tracy Mansion, kam lidé chodí na ústřice, pstruhy, kalamáry, krevety, mlže a další pochoutky vylovené z moře nebo ze sladké vody.

Hlavní město. Filadelfie, nebo Harrisburg?

Když se řekne Pensylvánie, většině lidí se jako první město vybaví Filadelfie, s 1,5 milionem obyvatel nejlidnatější město státu. Harrisburg je ale město hlavní. Sídlí v něm státní kapitol a další významné instituce.

Katedrála svatého Patrika v Harrisburgu.

Katedrála svatého Patrika patří k největším chloubám Harrisburgu. Zdroj: bigstock.com

Pokud tedy plánujete cestu po východu USA a hledáte mezizastávku, v níž mezi velkými atrakcemi trochu zvolníte a užijete si trochu klidnější Ameriku bez front u populárních památek, Harrisburg je správná volba.

Autor: Jan Švestka Po, 02/26/2018 - 11:17

Zájezdy

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-

Vzhůru do Yellowstonu

Národní parky severozápadu USA.

již od
66 990 ,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-