Líbánkové město Honolulu: Ročně sem přijede za pohodou a klidem celý Londýn!

Města: 
Představte si, že si všichni obyvatelé Londýna si usmyslí, že za jeden rok navštíví Honolulu. Ano, cca 7,5 milionu lidí sem každý rok přijíždí. Není se vůbec čemu divit - zelené palmy, zlatavé pláže, neuvěřitelné teplé moře s barvou modrých hyacintů, luxusní restaurace, značkové obchody a pár kilometrů od města bambusová džungle a další divy panenské přírody, sem lidi prostě sem táhnou!
Honolulu - Waikiki
Honolulu v překladu znamená chráněná zátoka!
Zdroj: heyengel (Bigstock.com)

Počet obyvatel Honolulu není extra vysoký neboli je srovnatelný např. s druhým největším městem u nás - s Brnem. Hlavní město Havaje platí za celosvětově oblíbenou turistickou destinaci a dá se říct, že díky mezinárodnímu letišti ho lze nazvat i vstupní branou do celého havajského přírodního království. Město leží na jihovýchodním cípu třetího havajského ostrova Oahu.

A je také slavným rodištěm současného amerického prezidenta Baracka Obamy a "ukulele mága" Israela Kamakawiwoʻoleho. Ten svým přirozeným medovým hlasem okouzlil v 90. letech minulého století celý hudební svět. A u té hudby ještě chvíli zůstaneme, protože vás chceme překvapit tím, co se v průvodcích skoro vůbec nepíše, a to že…

Honolulu - Hanauma Bay

V Hanauma Bay je ráj všech šnorchlistů! Jen pozor na korálové útesy a želvy! Zdroj: lorcel (Bigstock.com)

Jaké to je, když nad Havají hřmí Beethovenova "Osudová" od nejstaršího symfonického orchestru USA

Havajský symfonický orchestr v městě Honolulu byl založen již v roce 1900, a od té doby se v místním hudebním majordomu odehrálo už nespočet Mozartů, Beethovenů i "amerických" Dvořáků. Samozřejmě, že nesmíme zapomenout, že na programu je čas od času i ukázka havajské národní hudby. Ale pozor, v typické havajské košili vás sem nepustí! Pokud je zrovna sezóna, tak je to ale rozhodně zajímavý zážitek a neotřelý kulturní tip na zpestření všeho toho havajského šnorchlování, opalování či surfování!  

Honolulu - Iolani Palace

To na římsách vypadá jak lentilky, že jo? Zdroj: sainaniritu (Bigstock.com)

Při pochůzce městem rozhodně musíte vidět překrásný architektonický skvost Honolulu – Iolani Palace. Stavební sloh je označován jako tzv. havajská renesance. Jedná se o administrativní centrum státu Havaj, které tak fungovalo už od nepaměti. Od začátku 70. let minulého století je zde také otevřené muzeum pro návštěvníky

Dalším překvapením všech kulturních znalců v Honolulu – obecně známém jako sídlo mrakodrapů, kancelářských budov a obchodních center - bude místní budova Akademie umění. No řekněte sami, čekali byste na Havaji např. Van Gogha, Moneta, Rembrandta či třeba Picassa? Pokud vás zajímá detailní historie ostrova, tak jděte do Bishop Muzeum, kde je k dispozici největší sbírka z kultur i celého Pacifiku! 

Honolulu - velryba

U Havaje krouží možná i sám velký Moby-Dick! Zdroj: Sue120502 (Bigstock.com)

Z těch poté více známých oblastí v samotném městě vám rozhodně dále můžeme doporučit např. návštěvu místní ZOO či botanickou zahradou Foster nebo Aquarium Waikiki s interaktivní výzkumnou laboratoří. A Waikiki…co nám to připomíná? Ale ano, přece jedna z nejopěvovanějších pláž všech surfařů celého světa!

Když už jsme u té ZOO - napadlo by vás, že lední medvěd se může povalovat nedaleko Páté Avenue v New Yorku

Honolulu - surfařka

Surfování je jako balet! Zdroj: Maridav (Bigstock.com)

Slavná pláž Waikiki - drink do ruky, surf do druhé, věnec na krk a vlnám zdar

Luxusní hotely a vily v pozadí panoramatu pláže jsou častým pohlednicovým obrázkem Honolulu. Waikiki je prostě turistickým centrem všeho dění na celém ostrově. A pozor, nutnost hned na začátku návštěvy pláže je vyfocení masivní bronzové sochy v životní velikosti legendárního popularizátora surfového sportu – Duke Kahonamoku.

Honolulu - socha Duke Kahanamoku

Sportem ku zdraví a surfingem do bronzového odlitku! Zdroj: BackyardProductions (Bigstock.com)

  •  V Honolulu kraluje voda a surfing. V kalifornském San Diegu mají rádi "prkna" taky, ale spíše ty na skateboarding – vrcholový sport nejen kalifornské mládeže!

Pokud setrváte na pláži až do západu slunce, tak se můžete těšit na něco neuvěřitelného. Podél pláže se rozhoří mnoho ohnivých loučí, které dobarvují atmosféru tiše šumících vln Tichomoří. Na tuhle romantickou procházku po pláží asi už nikdy v životě nezapomenete!

Jen pár desítek minut chůze od ruchu pláže Waikiki se můžete vydat na úžasnou pěší túru k bývalému sopečnému kráteru, známému jako Diamond Head. Vskutku nádherné panoramatické fotky se zde budou dělat jedna báseň!

Diamantová hlava – kde čas letí jako voda a výhled na záliv a Honolulu je pořád nádhernější a nádhernější…ale diamanty nikde!

Honolulu - diamantová hlava

Říkáte Diamantová hlava? No, ať se koukám, jak se koukám... Zdroj:

Jen pár desítek minut chůze od ruchu pláže Waikiki se můžete vydat na úžasnou pěší túru k bývalému sopečnému kráteru, známému jako Diamond Head. Vskutku nádherné panoramatické fotky se zde budou dělat jedna báseň!

Pozoruhodný název vulkánu je odvozen z omylu britských námořníků, kteří se před dvěma staletími spletli krystalické vápencové kalcity s diamanty!

Směrem dál na západ ostrova se nachází známý přístav v zálivu Pearl Harbor, kde v roce 1941 provedli japonští letci za brzkého rána útok, který byl příčinou k americké odvetě v atomovém stylu "Nagasaki a Hirošima". V přístavu stojí dnes památník USS Arizona Memorial.

Velmi blízko Honolulu se nachází vstup do neproniknutelné zeleni bambusové džungle, která vás může snadno zavést (samotná cesta trvá tak cca 1 hodinu) k vodopádům Manoa Falls. Jedná se o jeden z nejhezčích tripů, vedeným směrem do vnitrozemí ostrova Oahu.

Honolulu - Koko head

Hejma od Žlutého psa se spletl! Zelená je dobrá! Zdroj:

Autor: Pavel Jartym So, 05/19/2018 - 02:30

Zájezdy do této oblasti

Havajské ostrovy

Vítejte v ráji pohádkových možností. Od východu do západu slunce zvou nekonečné pláže, příkré útesy a ukryté zátoky ke koupání, surfování a potápění...

již od
46 990,-