Milionářské Naples: Útočiště milionářů i celebrit

Města: 
Luxus, lesk, diamanty, hromady bankovek, okázalé hotely a sportovní fára – i tak lze na první pohled charakterizovat přímořské městečko Naples, které je součástí oblasti Collier County na Floridě. Podle aktuálních údajů ho obývá více než 21 000 stálých obyvatel, mezi kterými se objevují movití milionáři. Jde tudíž o jedno z nejbohatších měst v Americe. Odhaduje se, že je to právě Naples, které má šesté nejvyšší příjmy na jednoho obyvatele a druhý největší podíl milionářů v USA. Co tady můžete kromě lesku a bohatství vidět a proč sem vlastně zamířit? Odpovědi jsou součástí následujících řádků.
Milionářské městečko Naples
V Naples žijí převážně důchodci, kteří si sem přijeli užívat klidného a luxusního důchodu.
Zdroj: bigstockphoto.com

Bohatý důchodce, který si užívá luxusu a napichuje odpadky

Průměrného obyvatele Naples si můžete představit jako movitého osmdesátiletého důchodce, který si sem přijel užít zaslouženého klidu a vydřených peněz. Obvykle vlastní jachtu, na kterou ale má díky požehnanému věku problém se vyškrábat. Rána si zpříjemňuje joggingem se stejně starými sousedy, s nimiž soutěží v tom, kdo na napichovací tyč uloví více odpadků. Obyvatelé Naples se o své město opravdu starají, proto jej nikdy nenajdete zchátralé nebo zaneřáděné. A tak tu plynou dny, týdny, měsíce a roky…

 

Floridské Naples

Naples má jeden z nejvyšších výdělků na jednoho obyvatele v celém USA. Zdroj:

Pro kapesné a hurá na sever

Mladých lidí tady příliš nepotkáte, a pokud přeci jen ano, pak si obvykle přijedou pro kapesné od svých babiček a dědečků, které následně utratí v barech a nočních podnicích situovaných zejména v severní části města. Jinde se totiž po osmé večer zavírá. Tohle není chyba Naples. Majitelé a provozovatelé barů i restaurací se jednoduše přizpůsobili demografickému složení zdejšího obyvatelstva. Mladí tak jezdí zejména do severní části Naples a okolí Vanderbilt beach road. Zástupy nevybouřených mladíků a vyfintěných slečinek tak potkáte nejen tady, ale také u měst Mercato a Waterside.

Kam se v Naples vydat a co zažít?

Jistě si nesmíte nechat uniknout procházku po pulzující 5th Avenue, která je centrem všeho dění. Hned na první pohled vás upoutá zapadající slunce za střechy luxusních hotelů a domů, v jejichž bezprostřední blízkosti jsou palmy nazdobené doslova jako vánoční stromečky. To je však jediná připomínka toho, že Naples je jedno z nejbohatších měst v USA. Naples se totiž svým bohatstvím nechlubí nějak přehnaně okázale, spíše elegantně a s vrozenou moudrostí. Po procházce pulzující ulicí a odpočinku v některém z luxusních hotelů, kterých je zde doslova jako máku, se můžete vydat do zoologické zahrady, která byla původně koncipována jako zahrada botanická. Proto na vás čeká spousta zeleně, okázalých květin a samozřejmě zvířat, z nichž můžeme zmínit například floridskou pumu, aligátory nebo vřeštící opičky. Vstupné do ZOO činí 20 dolarů a v ceně máte i projížďku malou lodičkou.

 

Naples

Pokud zamíříte do Naples, rozhodně si nenechte ujít procházku po 5th Avenue, návštěvu zdejších pláží a zoologické zahrady. Zdroj: bigstockphoto.com

Z Naples do Miami

Pokud nemáte luxusu dost, půjčte si automobil nebo jiné přenášedlo a vydejte se do Miami. Cesta sem trvá asi 2 hodiny. V Miami navštivte čtvrť Little Havana. Veškeré dění a ruch je tady situován okolo ulice Calle Ocho, kde na vás dýchne pravá kubánská atmosféra. Pomalované domy, staříci hrající domino a pokuřující doutníky jsou jen malou ochutnávkou. Chcete si trošku vyhodit „z kopýtka“? Pak by měly vaše kroky směřovat do čtvrti Coconut Grove, kde hledají zábavu a povyražení zejména studenti nedaleké Miamské univerzity v Coral Gables. Coconut Grove se může pochlubit okázalými festivaly, okouzlujícími venkovními restauracemi i koncerty pod širým nebem. Svou krasojízdu zakončete na Jižní pláži (South Beach), kde si odpočinete a načerpáte síly na další ryze americké zážitky.

Autor: Vendula Vrablová So, 10/20/2018 - 09:31

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-