Nejlepší jezero USA? Anketu vyhrálo Tahoe

Které je to nejkrásnější jezero v zemi? Názorů se vyskytlo tolik, že se druhý nejprodávanější deník Ameriky rozhodl uspořádat anketu. V konkurenci 15 pečlivě vybraných vodních ploch vyhrálo kalifornsko-nevadské Tahoe.
Jezero Tahoe - nejkrásnější v USA
Tahoe leží výš než Sněžka - ve výšce 1897 m n. m.
Zdroj: bigstock.com

Jezero Tahoe najdeme na západě USA na hranici Kalifornie a Nevady, 70 km jihozápadně od nevadského Rena. Co do rozlohy najdeme v zemi 29 větších jezer (21 z nich je čistě přírodních), nicméně málokteré obdivují návštěvníci pro jeho krásu tak jako Tahoe. Mimochodem, víte, jak toto místo přišlo ke svému jménu? Celkem jednoduše - slovo podobné dnešnímu pojmenování "Tahoe" znamená v jazyce původních obyvatel "jezero".

V roce 2012 uspořádal deník USA Today anketu o nejkrásnější jezero USA a s pěti tisíci hlasy zvítězilo právě Tahoe. Pohled na průzračnou vodu, modře se lesknoucí hladinu a kopce pohoří Sierra Nevada v sousedství vám odhalí proč.

Dobré reputaci místa pomáhá i krásná příroda kolem, kterou kvůli členitosti terénu a drsným podmínkám pro sport využívají atleti praktikující extrémní sporty. V minulosti se tu konalo například mistrovství světa ve spartan race.

Jezero Tahoe ovšem neláká jen dobrodruhy a extrémní sportovce, ale i ty, kdo si tu jen chtějí odpočinout u vody v krásné přírodě. Američané sice mají u břehů dva oceány, i tak ale velmi rádi jezdí k nejkrásnějšímu jezeru USA. 

Autor: Jan Švestka Čt, 03/08/2018 - 08:31

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-