Přestřelky v Tombstone: Divoký západ znovu divočí

Mrtvoly kovbojů vystavené ve výloze pohřebního ústavu po slavné přestřelce v Tombstone dokazují, že na Divokém západě na konci 19. století se zvyklosti od těch dnešních v lecčem ještě hodně lišily. Pojďme si připomenout jeden z nejslavnějších příběhů amerických pistolníků, který v historickém městečku žije dál.
Dostavník v Tombstone na Divokém západě
Dostavníky už po ulicích nejezdí. Pokud nejste v Tombstone.
Zdroj: bigstock.com

Čtyři muži zákona, pět kovbojů. Není cesty zpět, tohle drama neskončí dobře. Za pár vteřin je po všem. Tři kovbojové nepřežijí, tři šerifovi muži mají zranění. Wyatt Earp, jedna z nejslavnějších postav Divokého západu, odchází bez škrábnutí. Brzy se stane šerifem a začne krutě pronásledovat vrahy jeho bratra.

Tombstonská přestřelka u O. K. Corralu vstoupila do historie a dodnes fascinuje obrovské množství fanoušků Divokého západu. Proto tady vzniklo historické městečko, v němž lze vyrazit na noční jízdu duchů, do dolů za počátky těžby v USA či na přestřelku.

Náhrobky v Tombstone v Arizoně

Jednoduché náhrobky uprostřed prérijního porostu. V Tombstone s e snaží o atmosféru Divokého západu na každém kroku. Zdroj: bigstock.com

Tombstone je nyní plný výhlídkových tras, show s přestřelkami, muzejních expozic nebo fotostudií, nechybí ani projížďka dostavníkem. Sice už tu nikdo nežije a všichni jsou jen herci, ovšem show je to báječná.

Autor: Jan Švestka So, 11/10/2018 - 12:59

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-