Průvodce NYC: Brooklyn – co vše musíte navštívit

Města: 
Při návštěvě New Yorku nesmíte v žádném případě vynechat prohlídku Brooklynu, alespoň těch nejatraktivnějších míst. Zjistěte v následujících odstavcích, co zvídavým turistům nabízí tato newyorská čtvrť a neváhejte ani minutu!
Manhattan Beach Park
Manhattan Beach Park je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta.
Zdroj: www.unitalianoanewyork.com

Zajímavá fakta o čtvrti

1. Brooklyn je větší než Manhattan, a to jak rozlohou, tak počtem obyvatel – žije zde přes 2,5 miliónu lidí.

2. Kdyby byl Brooklyn samostatným městem, byl by největším na světě. A že jednu dobu opravdu samostatným městem byl!

3. Brooklyn má 30 mil pobřeží a má hodně pěkné pláže. Turisté tím bývají příjemně překvapeni.

4. Původní název tohoto místa je Breuckelen. Jeho původci jsou původní obyvatelé, což byli na počátku 17. století Nizozemci.

5. Známá horská dráha The Cyclone baví místní i turisty už od roku 1927.

6. Na území Brooklynu najdeme asi sedm stovek uměleckých a kulturních institucí.

7. Více než třetina obyvatel Brooklynu se narodila v cizině.

8. Přímo v Brooklyn Bridge byl objeven bunkr z dob Studené války.

9. Na území hřbitova Green Wood se nacházejí katakomby.

10. Obyvatelé Brooklynu jsou vesměs mladí, střední věk zde dosahuje 34,7 let.

Slavné stavby

Podívejte se na stavby, které jinde neuvidíte, protože se neodmyslitelně pojí k Brooklynu!

Brooklyn Borough Hall

Tato stále obdivovaná stavba byla dokončena v roce 1848, ještě v době, kdy byl Brooklyn samostatným městem. Tato dominanta v něm nesehrála menší roli než roli radnice. Na konci 19. století začala být známá jako Borough Hall a je ukázkou architektonického směru hojně využívaného na přelomu 18. a 19. století v Americe a na severu Evropy.

Brooklyn Museum

Další zajímavou stavbou této čtvrti je budova muzea. Právem ji považujeme za jednu z nejkrásnější v Brooklynu. Rovněž jde o druhé největší muzeum v New Yorku – zajímavé je, že kdyby muzeum vzniklo podle původních plánů, bylo by 4x větší! Pro budovu jsou typické sochy lemující římsu, které jsou vysoké 12,5 stopy.

Tobacco Warehouse

Typické cihlové budovy na nábřeží vznikly v poslední třetině 19. století jako kontrolní středisko tabáku. Staré sklady dnes turisté obdivují jako památku a připomínku přepravní činnosti, jež byla pro Brooklyn svého času typická.

Barclays Center

V kryté aréně, která byla otevřena teprve v roce 2012 a která citelně změnila tvář moderního Brooklynu, dnes hostí takové celebrity při koncertech, jako je Lady Gaga nebo Beyonce. Předávají se tu i Hudební ceny MTV. Místo tu najde až 19 tisíc osob podle toho, o jakou akci se jedná – zda o sportovní zápas nebo o koncert.

Muzea

Brooklynské muzeum

Brooklynské muzeum je naprostým základem pro všechny, kteří rádi při svých cestách muzea navštěvují. Najdete tu asi 1,5 miliónu uměleckých děl, od těch velmi starých až po moderní, na ploše 560 tisíc metrů čtverečních. Brooklynské muzeum se nachází na Eastern Parkway, nedaleko botanické zahrady. Expozice nabízí spoustu sbírek, mimo jiné například sbírky amerických Indiánů.

New York Transit Museum

Historie, ale i přítomnost hromadné dopravy, která je nedílnou součástí každého většího města, přesně to je stěžejní záležitost newyorského muzea dopravy. Expozice se zaměřuje na všechno, co se týká veřejné dopravy na území New Yorku a zahrnuje nejrůznější druhy artefaktů od fotografií přes plakáty až k součástkám a celým vozům.

Brooklyn Art Library

Velmi zajímavým místem je, zvlášť pro milovníky knih, Brooklyn Art Library, tedy umělecká knihovna. V ní najdete nepřeberné množství knih a knížek – skicářů menších i větších. Knížky pocházejí od autorů z celého světa a jejich prohlížení je skutečně příjemné.

Památky

Old Stone House

V doslovném překladu Starý kamenný dům vás vtáhne do romantické pohádky nebo chcete-li do starých dobrých časů. Domek pochází z roku 1699 a původně patřil holandským statkářům, kteří zde hospodařili. Uvnitř si můžete prohlédnout například expozici věnovanou bitvě o Brooklyn a okupaci z let 1776-1783. Kromě prohlídek se zde často konají vzdělávací akce pro dospělé i děti. 

Soldier’s and Sailor’s Memorial Arch

Památný oblouk vojáků a námořníků se nachází v Prospect Parku a je věnován všem obráncům unie z let 1861-1865. Oblouk spatřil světlo světa v roce 1889. Zajímavé jsou bronzové sochy zobrazující bojovníky, koně a tehdy hojně využívané zbraně i jiné bojové propriety.

Restaurace

De Stefano’s Steak House

Máte chuť na pořádný steak nebo na jiné lahůdky americké kuchyně? V této populární restauraci vám vyjdou vstříc a uspokojí vaše chuťové buňky na 120 %. Kromě pestré nabídky jídla tu najdete i takřka nevyčerpatelný bar. Nevýhodou může být cenová kategorie podniku. Za ten zážitek a příjemnou atmosféru to ale stojí!

L’antagoniste

Pokud chcete raději vsadit na evropskou a nám dobře známou klasiku, zavítejte třeba do restaurace L’antagoniste, která vám to, po čem toužíte, dopřeje. Specialitou místní kuchyně jsou také francouzské dobroty. K tomu připočtěme pěkné, tak trochu vintage posezení, a milou obsluhu a máme tu favorita mezi klasickými restauracemi. Otevřeno je od brzkého rána do pozdního večera, takže se tu můžete zastavit kdykoli během dne. 

Juliana’s Pizza

V případě, že vás přepadne chuť na italské dobroty, zamiřte do restaurace Juliana’s Pizza, kde si můžete italské speciality vychutnat a navrch si dát nějaký dobrý zákusek. Cenově se podnik pohybuje po zlaté střední cestě, nabízí i venkovní posezení a vybrat si můžete i ze široké nabídky alkoholických a nealkoholických nápojů.

Kavárny

L’Albero dei Gelati

Italská kavárna jak má být. Poseďte nad kávou, čajem či jiným oblíbeným nápojem i některým ze zdejších luxusních zákusků nebo nad famózní zmrzlinou uvnitř nebo venku na terásce, nechte se obletovat příjemným personálem a užívejte si těch vzácných chvil v Brooklynu, na které si rádi vzpomenete ještě za několik let. 

Monteleone’s

Teplé i studené nápoje, zákusky, sušenky a čerstvé pečivo je tady samozřejmostí. Odsud se vám nebude chtít jen tak odejít. Zastavit se tu můžete od rána až do večera. Až vás bude honit mlsná, rozhodně sem zavítejte!

Fortunato Brothers

Na fantastické ovocné, čokoládové i jiné zákusky a specialitky i na dobrou kávu můžete jít také do podniku Fortunato Brothers. Garantujeme vám, že si nebudete moci vybrat – tak krásně tady všechno vypadá. A nezapomeňte ochutnat gelato!

Bary

Red Hook Winery

Pokud milujete víno a chcete se nechat zavést do starých časů, vydejte se do Red Hook Winery. Tenhle podnik vás svou atmosférou dokonale pohltí – všude kolem vás bude jen hřejivé dřevo, stolky ze sudů, milí lidé, obsluha, která vám ráda doporučí, co byste rozhodně měli ochutnat… Tady vám skutečně nebude nic chybět!

Westlight

V jistém smyslu pravým opakem od předchozího podniku je Westlight, bar zařízení ve vysoce moderním stylu, který hraje barvami, ale zároveň je vkusný a podporuje chuť se bavit. Posedět můžete uvnitř i venku a zábavu i vynikající drinky si tu můžete užít od odpoledne klidně i do půlnoci, což doporučujeme – večerní pohled na osvětlené město z terasy je skutečně úchvatný!

The Long Island Bar

Je libo tradiční americký bar a výčep? Tady je. Kromě piva a vína, což je klasika, si tu můžete dopřát i vynikající míchané drinky, které dokonale potěší vaše chuťové buňky. A pochopitelně si bez obav poručte něco k zakousnutí!

Noční život a kam za hudbou

Barcade

Barcade je běžná, přesto však velmi oblíbená hospoda, kde si můžete dát pivo nebo cokoli jiného, podebatovat s blízkými i s cizími, zkusit štěstí na některém z přítomných automatů a tak nějak celkově pohodově strávit večer. Pokud ale toužíte po větší míře společenského ruchu, zamiřte spíše do dalších jmenovaných podniků.

Output

Už jste někdy tančili a skákali tak, jak DJ hraje, pod širým nebem? Zkuste to v podniku Output, který je touto možností vyhlášený. Dobré pití je tu samozřejmostí! Za tmy si nezapomeňte udělat nezaměnitelné selfie s osvětleným městem za sebou.

Brownstone Jazz

Pokud dáváte přednost jinému hudebnímu žánru, podívejte se do Brownstone Jazz. Tady si totiž užijete živou hudbu vytvářenou muzikanty, kteří ji skutečně umí prožít celým srdcem. Samozřejmě si tu můžete dát dobré jídlo a pití a užít si večer se vším všudy. Stojí to za to!

Parky

Brooklyn Bridge Park

Jakmile se ocitnete v blízkosti Brooklyn Bridge, neváhejte a zajděte se podívat i do parku poblíž. Přes den tu najdete nespočet pěkných míst na odpočinek při prozkoumávání města, večer po setmění si tu užijete nádherný výhled na osvětlené okolí. V blízkosti parku jsou restaurace a kavárny, kde si můžete dát něco na zub. A pokud náhodou bydlíte blízko a rádi běháte, dopřejte si ranní běh právě tímto parkem – nezapomenete na to do konce svých dnů.

Prospect Park

Zatoužíte-li ve městě po pěkné procházce zelení, po klidném místečku na piknik či grilování nebo jen na úplně normální odpočinek, zajděte si pro to všechno do Prospect Parku. Tento park je menší a klidnější než například Central Park, proto zajišťuje příjemný klid. Nezřídka tu potkáte sportovce i čtenáře zahleděné do knížky. Všude je čisto a park je krásně udržovaný.

Manhattan Beach Park

Když už byla řeč o tom, že Brooklyn má asi 30 mil pobřeží a nádherné pláže nejsou výjimkou, zavítejte třeba do Manhattan Beach Parku a přesvědčte se. Udělejte si bezva pauzu při poznávání města, relaxujte na vyhřátém písku nebo se jen tak projděte po pobřeží. Místo je oblíbené především u rodin s dětmi. 

Kam s dětmi

Brooklyn Children’s Museum

Na území Brooklynu můžete prožít mnoho báječných chvil i s dětmi. Vezměte je například do dětského muzea, které nabízí široké spektrum atrakcí, z nichž je valná část interaktivních. Děti se budou bavit a ještě se u toho vzdělají. Na návštěvu brooklynského muzea určeného speciálně pro ně budou ještě dlouho vzpomínat!

Coney Island USA

Kdo by neznal Coney Island alespoň z doslechu? Krásná pláž, mořské akvárium nebo proslulý lunapark a spousta možností rychlého občerstvení slibuje pěkný den. Vyberte si atrakci, kterou chcete se svou ratolestí vyzkoušet, a užijte si ji!

Prospect Park Zoo

Pokud jsou vaše děti zvídavé a mají rády zvířata, vezměte je do zoologické zahrady v Prospect Parku. Užijete si tu přírodu se vším všudy a na chvíli uniknete ruchu velkoměsta, jenž může být po několika dnech poměrně vyčerpávající. Sledujte tu zvířata žijící si vlastním životem i moderované show, při nichž spatříte kousky přímo k neuvěření!

Autor: admin Čt, 08/03/2017 - 13:41

Zájezdy do této oblasti

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-