Se 122 metry je Orlando Eye doslova největší atrakcí města

Města: 
V Londýně patří ruské kolo neodmyslitelně k panoramatu města, návštěvníci Vídně si tuto atrakci nechá ujít málokterý turista, také Paříž má své populární ruské kolo. Obří atrakce specifického tvaru si získala oblibu v mnoha městech světa. Není divu, že ji postavili i v Orlandu, městě, v němž je zábava na prvním místě.
Ruské kolo Orlando Eye na Floridě
Orlando Eye je největší ruské kolo na východním pobřeží Spojených států.
Zdroj: bigstock.com

Atrakce se jmenuje Coca-Cola Orlando Eye a byla postavena roku 2015 ve floridském Orlandu. Měla se stát nejvyšší stavbou svého druhu v celé Americe, nicméně o pár měsíců ji předběhl nevadský High Roller, který nemá (co do výšky) konkurenci nejen ve Spojených státech, ale ani na světě.

Držme se však Orlanda. Tamní kolo měří 400 stop (v titulku zmíněných 122 metrů). Atrakce pomáhá tomu, že se Orlando bez problémů drží mezi deseti nejnavštěvovanějšími městy USA, ačkoliv počtem obyvatel patří v rámci USA až do osmé desítky.

Kabiny kola Orlando Eye na Floridě

Podlaha a strop kabin jsou neprůhledné, jinak mají lidé výhled 360° kolem sebe. Zdroj: bigstock.com

Orlando Eye: Vymyšleno a vyrobeno v Evropě, postaveno v Americe

Ačkoliv Coca-Cola Orlando Eye stojí v USA, amerických stop byste na něm našli jen velmi málo. Stavbu navrhla a postavila švýcarská firma Intamin, která se zabývá konstrukcí horských drah a dalších zábavních atrakcí. Kabiny se vyráběly v Maďarsku, jejich sklo v Turecku.

Mimochodem, když jsme se dotkli kabin, nelze nezmínit, že každá z nich váží přibližně tolik jako slon indický. Jako ekvivalent váhy celé konstrukce uvádí provozovatel 300 školních autobusů. Další důkaz toho, o jaký kolos jde.

Kosatky Trua a Kayla v SeaWorld v Orlandu

Orlando má spoustu zajímavých zábavných míst. Například SeaWorld s oblíbenými kosatkami Truou a Kaylou. Zdroj: bigstock.com

Kabiny autoři maximálně přizpůsobili účelu. Sklo zasadili v co největší možné míře po celém obvodu kabin, a tak vyhlídkové kapsle nabízejí pasažérům úchvatný pohled na všechny strany a do všech koutů Orlanda.

Podívejte se na zajímavá místa Orlanda:

Největší ruská kola Ameriky

Všechno začalo v Americe roku 1893. Tehdy v Chicagu vyrostla do té doby nevídaná atrakce, které v našich zeměpisných šířkách říkáme ruské kolo. Michiganská atrakce dostala jméno „Ferris Wheel“ a pro Američany se stala pojmenováním pro další stavby tohoto druhu.

Ferris Wheel se se svými 80 metry mohlo pyšnit titulem nejvyššího ruského kola světa jen jediný rok, než ho překonalo londýnské Great Wheel. Trvalo 120 let, než se toto „nej“ s nevadským High Rollerem vrátilo do USA.

Otevírací doba: 10:00 – 22:00, v pátek a v sobotu až do půlnoci.

Coca-Cola Orlando Eye je druhé největší ruské kolo ve Spojených státech a vůbec největší na východním pobřeží. Patří k nejznámějším atrakcím hlavního města zábavy USA. Roku 2015 ho postavila švýcarský firma. Je z něj výhled na zábavní parky a další zajímavá místa Orlanda.

Autor: Jan Švestka So, 05/05/2018 - 06:29

Zájezdy do této oblasti

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-