Top 10 nejlepších destinací v USA, které nabírají na oblíbenosti

Amerika – to není jenom proslulý Grand Canyon, národní parky Yellowstone nebo Yosemite, Bílý Dům či Golden Gate. Kromě Manhattanu, New Yorku, Las Vegas nebo Floridy tady existují i další místa, která stojí za návštěvu.
Nejkrásnější cestu Havaje mají v Na Pali
Ostrov Kauai je nádherný sám o sobě, výsadní postavení v jeho krajině ovšem zaujímá park Na Pali. Určitě znáte jeho barevné kopce na pobřeží (na obrázku). Ukrývá ovšem také Kalalau trail, asi 17kilometrovou cestu, která návštěvníky provádí po trochu náročných, ale rozhodně těch nejkrásnějších místech ostrova. Mnozí na Kauai jezdí především právě kvůli Kalalau trail.
Zdroj: bigstock.com

Mnohá z nich vás sice neohromí známými památkami, pokud ale hledáte netradiční trasu pro svůj výlet Amerikou, máme pro vás pár tipů. Je jich konkrétně deset a zaujaly nás proto, že se staly destinacemi na vzestupu podle známého portálu Tripadvisor. Tady jsou.

Kapaa, Havaj

Kapaa

Letovisko Kapaa najdete na ostrově Kauai. Kauai je čtvrtý největší havajský ostrov Zdroj: Bigstock

Letovisko Kapaa najdete na čtvrtém největším havajském ostrově Kauai, který se nachází v severovýchodní části Tichého oceánu. Kromě toho, že si cestovatelé místo oblíbili pro své nákupní možnosti, je zde celá řada trekových tras a vyhlídek, které rozhodně stojí za návštěvu. Za zmínku stojí například turistická stezka Kauai Path, která je skvěle přístupná a nabízí úžasné výhledy na moře i okolní krajinu. Turisté také navštěvují místní posvátné místo Kauai's Hindu Monastery nebo vyhlídku Sleeping Giant.

Waco, Texas

 

Bronzové sochy Roberta Summerse

V roce 2017 zdobilo ulice města Waco 28 bronzových soch umělce Roberta Summerse Zdroj: Bigstock

Waco  je město v americkém státu Texas a zároveň hlavní město okresu McLennan County. Rozkládá se na 247 km² a žije zde asi 120 000 obyvatel. Zajímavostí je, že zde najdete letiště TSTC Waco Airport, kde občas přistává i prezidentský Air Force One. Ve Wacu se vyrábí oblíbená americká limonáda Dr Pepper, která zde má i své muzeum. Z oblíbených památek, které byste měli poctít svou návštěvou, musíme jmenovat památník s muzeem Waco Mammoth National Monument a muzeum Texas Ranger Hall of Fame. Za nákupními možnostmi můžete vyrazit do střediska Magnolia Market at the Silos.

Wilmington, Severní Karolína

 

Willmington

Wilmington je oblíbeným přístavním městem, které se v posledních letech stále častěji dostává do hledáčku turistů. Zdroj: Pixabay

Město a zároveň nejvýznamnější přístav Severní Karolíny najdete asi 25 km ve vnitrozemí, u mysu Cape Fear River. Promenáda, která se táhne podél řeky, je vhodná pro pěší a spojuje řadu obchodů, kaváren a nočních podniků s hotely na nábřeží, parky a přístavištěm Port City Marina. Ve Wilmingtonu můžete každoročně navštívit celou řadu festivalů, z nichž nejvýznamnější je Riverfest, Wilmington Beer Week a světově proslulý North Carolina Azalea Festival. Součástí Wilmingtonu jsou tři městské pláže, které vybízí k relaxaci a odpočinku.

Bend, Oregon

 

Deschutes

Řeka Deschutes, kterou si oblíbili zejména milovníky procházek a tybaření, během dne ožívá barvami duhy. Zdroj: Bigstock

Bend je městem ve středním Oregonu v okrese Deschutes County. Nachází se pouze 34 kilometrů od letiště Redmond. Ne nadarmo se o Bendu hovoří jako o přírodním hřišti pro všechny věkové skupiny. Milovníci rybaření si dozajista užijí spoustu zábavy u řeky Deschutes, ti, kdo dávají přednost cyklistice nebo lyžování si oblíbí horu Mt. Bachelor a vyznavači umění a kultury jistě najdou zalíbení v muzeu High Desert Museum. Zapomenout nesmíme ani na oblíbený pivovar Deschutes Brewery.

Boulder, Colorado

 

Hora Flatirons

Hora Flatirons je symbolem města Boulder. Z jeho plání ale dohlédnete až na Rocky Mountains. Zdroj: Bigstock

O městu Boulder, které je zároveň správní centrum stejnojmenného okresu ve státě Colorado, se hovoří jako o městu vklíněném mezi hory a realitu. Na první pohled vás ani nenapadne, kolik venkovních aktivit můžete v Boulderu provádět. Překvapí vás ale stovky kilometrů turistických stezek, stejně jako okouzlující vyhlídky po krajině. Řeka Boulder Creek doslova vybízí k dlouhým procházkám nebo projížďkám na kole. Za zmínku jistě stojí také hora Flatirons, která je právoplatným symbolem Boulderu. A po náročném dnu vám už nic nebrání užít si nákupy na proslulé Pearl Street Mall.

Paso Robles, Kalifornie

 

Paso Robles vinice

Paso Robles je známé zejména díky kilometrům vinic a vyhlášeným odrůdám vín. Zdroj: Pixabay

Paso Robles je město v okrese San Luis Obispo v Kalifornii. Město je známé zejména pro své horké prameny a řeku Salinas. Za zmínku jistě stojí také velké množství vinic, s nimiž je neodmyslitelně spjato dobré víno, které můžete ochutnat třeba v podniku Tobin James Cellars, mandlové sady a olivové plantáže. Patříte-li mezi milovníky letecké techniky a létání, navštivte Estrella Warbird Air Museum.

Richmond, Virginia

 

Richmond

Hlavní město státu Virginia láká na významné historické památníky, muzea, ale i adrenalin. Zdroj: Bigstock

Hlavní město státu Virginia v sobě ukrývá významné historické poselství. Projděte se po ulicích dlážděných kočičími hlavami, vydejte se na nábřeží a připomeňte si minulost díky mnohým památníkům, které v Richmondu najdete. S dějinami americké občanské války se můžete seznámit v místním muzeu, odpočinout si můžete v místní botanické zahradě a pořádnou dávku adrenalinu zažijete při sjíždění řeky James River na raftu.

Greenville, Jižní Karolína

 

Falls Park on the Reedy

Jedním z velkých lákadel města Greenville je jistě Falls Park on the Reedy, jehož součástí je několik vodopádů. Zdroj: Pixabay

Město Greenville leží na půli cesty mezi městy Atlanta v Georgii a Charlotte v Severní Karolíně. Stejně jako výše zmíněná města, i Greenville nabízí spoustu aktivit a možností trávení volného času. Je plné divadel a také bývá hostitelem významných koncertů. Pro aktivní či pasivní odpočinek je doslova jako stvořený park Falls Park on the Reedy, jehož součástí je několik vodopádů. V parku se nachází také most Liberty Bridge, který zde byl postaven v roce 2004. Navštívit můžete také Greenville County Museum of Arf, které se specializuje na americké umění, ale také Univerzitní muzeum Boba Johnse uchovávající sbírku náboženského umění. Zamířit můžete také do místní ZOO nebo do největšího planetária v Jižní Karolíně - Roper Mountain Science Center.

Omaha, Nebraska

 

Omaha

Omaha je sídlem mnohých finančních institucí, najdete tady, ale i kláštery, zoologickou zahradu a největší krytý deštný prales na světě. Zdroj: Bigstock

Omaha je největším městem státu Nebraska a známá je zejména jako sídlo mnohých finančních institucí. Pochlubit se ale také může největším indoorovým deštným pralesem na světě – Lied Jungle. Mezi zajímavé turistické atraktivity patří například Katedrála Sv. Cecílie, budova železniční stanice Omaha Burlington Station nebo moderní stavba Centrum Union Pacific. Zamířit můžete také do místní ZOO nebo muzea zaměřeného speciálně na malé návštěvníky.

Lexington, Kentucky

 

Lexington

Lexington je známý zejména pro své koňské závody. Najdete tady ale také spoustu muzeí, lihovary nebo arboretum. Zdroj: Pixabay 

Lexington je správní město okresu Fayette County ve státě Kentucky. Mezi největší lákadla Lexingtonu patří jistě dostihy ve zdejším Kentucky Horse Park, dům, který je zároveň muzeem Mary Todd Lincolnové a arboretum, které vždycky na jaře ožívá záplavou pestrobarevných květů rostlin a stromů. Pokud chcete ukojit své chuťové pohárky a toužíte po něčem kapku ostřejším, vydejte se do lihovaru James E. Pepper Distillery House.

Autor: Vendula Vrablová So, 01/19/2019 - 08:42

Zájezdy do této oblasti

Havajské ostrovy

Vítejte v ráji pohádkových možností. Od východu do západu slunce zvou nekonečné pláže, příkré útesy a ukryté zátoky ke koupání, surfování a potápění...

již od
46 990,-