West Point studoval i muž na Měsíci

V bojích na život a smrt stáli proti svět generálové Grant a Lee vedli vojska protichůdných stran Občanské války. Grant velel vítězné straně seveřanů, Lee dával rozkazy na jihu. V lavicích West Pointu ale sedávali oba. Osobností, které psaly historii, prošlo slavnou akademií mnohem více.
Interiér vojenské školy West Point
Středověký hrad? Kdepak, takhle nádherně a stylově vypadá interiér vojenské školy West point.
Zdroj: bigstock.com

Mezi slavné absolventy patří prezidenti Eisenhower a zmíněný Grant, druhý muž na Měsíci Buzz Aldrin nebo třeba generál Custer padlý v osudové bitvě u Little Bighornu, v níž kvůli jeho chybám zemřel nejen on sám, ale i jeho dva bratři a téměř tři sta kavaleristů.

Zajímavých příběhů absolventů West Pointu je bezpočet. Mnohé z nich se dozvídají turisté, kteří na slavnou akademii zavítají, třeba během cesty napříč Spojenými státy. Ač se ve West Pointu věnují hlavně kadetům, umí dobře zabavit i pobavit hosty.

Vojenská akademie West Point

West Point má nejen nádherné interiéry, navíc stojí v krásné krajině. Zdroj: bigstock.com

Vojenským kadetům vládne žena

Pokud ve vedení školy čekáte především přísně působící vojenské důstojníky, jste na omylu. Na postu rektora momentálně působí sympatická žena, která má za sebou nejen vojenské vzdělání, v kolektivu jejích zástupců najdeme i absolventy univerzity Yale nebo Massachussettského technologického institutu – podle většiny hodnotících kritérií nejlepší technické vysoké školy­­­­­ světa.

Mají proto ideální podmínky pro studium širokého spektra oborů od chemického inženýrství přes práva, americkou politiku, kineziologii až po studium perštiny nebo ruštiny.

Muzeum West Pointu

Muzeum West Pointu je jedna z nejhezčív budov v celém areálu akademie. Zdroj: West Point muzeum

Perfektní zázemí nemají jen co se týká studia, ale i ve vybavení sportovišť. Na špičkové úrovni škola provozuje většinou sport, které alespoň trochu souvisí s bojovým výcvikem. Například box, judo, orientační běh, triatlon, vzpírání, horolezectví nebo jezdectví. Využití šermu v armádě už v naší době není příliš velké, i tak tento tradiční vojenský sport zůstává v repertoáru školy. Týmového ducha studenti utužují při házené.

Pokud tedy při cestování po USA hledáte zajímavá místa státu New York, vojenská akademie West Point byste neměli při plánování cesty opomenout.

Autor: Jan Švestka So, 11/24/2018 - 04:56

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-