Zachraňte kosatku v Ecola State Parku

V polovině devadesátých let na západní polokouli snad neexistoval nikdo, kdo by ten film neviděl. Školy na něj chodily do kina, rodiny večer usedaly k televizím nebo videorekordérům a pouštěly si slavný příběh o kosatce. Film Zachraňte Willyho byl fenomén, který vydělal přes 153 miliony dolarů. Víte, kde se točil?
Cannon Beach v Oregonu
Cannon Beach je nejpopulárnější část Ecola State Parku.
Zdroj: bigstock.com

Slavný film se dočkal tří pokračování. Mnoho exteriérů z tohoto snímku se točilo v místě zvaném Ecola State Park, oregonském státním parku na pobřeží Tichého oceánu.

Ecola State Park najdeme na západním pobřeží USA přibližně 145 km severozápadně od Portlandu. Obklopuje ho opravdová divočina, žádné velké známé město blíže než Portland opravdu nenajdeme. Salem a Eugene jsou dál, Seattle dokonce přes 300 km.

Haystack Rock v Ecola State Park v Oregonu

Špičatému ostrůvku v zadní části obrázku se říká Haystack Rock. Zdroj: bigstock.com

Na velryby nebo na vlky

Čím že Ecola uchvátila několik filmových štábů včetně toho ze Zachraňte Willyho? Především půvabnou Cannon Beach zaklíněnou do vzrostlých prastarých lesů. Z této pláže se naskýtá úchvatný pohled na bezpočet kamenných mohykánů vystupujících z vody a výběžků pevniny, do nichž se zařezává moře.

Park je protkaný chodníky přivádějícími návštěvníky do těch nejzajímavějších míst, mezi něž rozhodně patří maják na Tillamoocké skále. K němu se dostanete pouze lodí – stojí totiž na ostrůvku uprostřed moře.

Maják na Tillamook Rock v Oregonu

Maják na Tillamook Rock fotografují turisté jako o život. Zdroj: bigstock.com


I když zrovna nepatříte mezi fanoušky majáků a neživé přírody, máte na co se dívat. V Ecola State Parku totiž lze pozorovat například velryby, vlky, orly nebo pestrou škálu dalších zástupců ptačí říše.

Autor: Jan Švestka Pá, 06/15/2018 - 07:55

Zájezdy do této oblasti

Vzhůru do Yellowstonu

Národní parky severozápadu USA.

již od
66 990 ,-