Žebříček 5 nejoriginálnějších cest po USA: Vedou i přes dějiště legendární přestřelky

Města: 
Stojíte na hraně Grand Canyonu a pod sebou máte pekelnou hloubku, místy až 1800 m. Když se ovšem nad nejslavnějším kaňonem světa proletíte letadlem, je zážitek ještě větší. Z výšky totiž krajina vypadá úplně jinak, je tak nějak působivější. Probereme si pět cest po USA, při nichž na netradičních trasách čekají na účastníky neobyčejné zážitky.
Big Sur s Bixbyho mostem
Big Sur považují obyvatelé USA za jedno z nejkrásnějších míst západního pobřeží.
Zdroj: bigstock.com

Jeden den se jako titěrní trpaslíci procházíte mezi tisícitunovými sekvojovitými stromy, které se dožívají i 3000 let, druhý den už se procházíte po ikonickém mostě Golden Gate nebo věznici Alcatraz v San Franciscu. A potom hurá na havajské pláže. I takovou trasu najdeme v naší vybrané pětce. Proberme si nyní všechny cesty pěkně popořádku.

Křídla nad západem

Z výšky je všechno krásnější, obzvláště takové skvosty přírody amerického západu jako Grand Canyon, Yosemitský národní park nebo pobřeží Big Sur. Existuje cesta zvaná "Křídla nad západem", při níž se nad tyto oblasti podíváte podrobně ze speciálně upraveného letadla a na zemi ještě poznáte vzrušující Los Angeles, Las Vegas nebo půvabné San Francisco se všemi jeho kopci, specifickými tramvajemi a mosty, mezi nimiž vyniká legendární oranžový Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge - oranžový most v San Franciscu

Oranžový nátěr proti korozi se tak líbil, že most má dnes tuto barvu, ačkoliv to architekt původně vůbec neměl v plánu. Zdroj: bigstock.com

Zemí kaňonů a puebel

Ne příliš tradiční destinací je pro evropské cestovatele jih USA, i když zde najdeme slavná a velmi pohledná místa. Patří mezi ně Tombstone, kde se odehrála legendární přestřelka s nejslavnějším ze všech šerifů divokého západu Wyattem Earpem.

Najdeme tu také bílé písky Santa Fe, neskutečně nádherné pískovcové útvary parku Arches a v kraji kaňonů a puebel v národním parku Mesa Verde i skalní příbytky indiánského kmene Anasáziů.

Na havajské pláže přes západ USA

Havaj bývá obvykle tak trochu stranou hlavní pozornosti při plánování poznávacích cest po USA – vždyť vzdálenost Honolulu od Los Angeles činí více než 4100 km, od New Yorku dokonce 8000 km! Proto lidé obvykle plánují buď cestu jen po ostrovech, anebo po pevninské části Spojených států.

Pláž Nawiliwili na Havaji

Když se na Havaji rozhodnete strávit den na pobřeží, je skoro jedno, kde přesně to bude. Všechna jsou nádherná. Toto se jmenuje Nawiliwili. Zdroj: bigstock.com

Cestovní kanceláře specializované na Ameriku ovšem pořádají i cesty po Havaji a západu země. Při nich se pasažéři dostanou nejen na zlatavé havajské pláže, ale i do Údolí smrti s tajemnými pohybujícími se kameny nebo k monumentálním stromovým katedrálám v národním parku Sequoia.

Sekvojovce v NP Sequoia

Sekvojovce obrovské v NP Sequoia rostou obvykle do stometrové výšky. Zdroj: bigstock.com

Podzim v Nové Anglii

Vybaví se vám něco při vyslovení názvu oblasti "Nová Anglie"? Ne každý ví, že jde o severovýchodní cíp USA složený ze států Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont. A ne každý ví, jak úžasně to v Nové Anglii vypadá na podzim. Východy slunce nad národním parkem Acadia nebo pohled na pestře zbarvené lesy na poloostrově Cape Cod, to jsou ty největší zdejší cestovatelské hity.

Mnoho cestovatelů využívá toho, že poblíž Nové Anglie je stát New York se slavnou vojenskou akademií West Point a hlavně neskutečně pestrá megalopole New York City s centrem s obrovitou zelenou plochou zvanou Central Park, která mezi několikasetmetrovými mrakodrapy vytváří zelenou oázu s jezírky, zoologickou zahradou, půvabnými zátišími a velkými plochami na běhání, bruslení, fotbal a spoustu dalších aktivit.

Upper Falls - vodopády ve státě Delaware

Na podzim to v Nové Anglii vypadá opravdu božsky. Tady konkrétně vidíte Upper Falls ve státě Delaware. Zdroj: bigstock.com

Velká cesta velkou zemí

Když se nemůžete rozhodnout, kam jet, tak jednoduše projeďte celou zemi. Tedy ne vyloženě každý okres, to by byla cesta na půl života. Vyberte si to nejlepší z největší země Ameriky a projeďte ta nejslavnější a nejpůvabnější místa.

Určitě při tom nelze vynechat monumentální Mount Rushmore s osmnáctimetrovými hlavami prezidentů Spojených států, 446 km dlouhý Grand Canyon s neskutečně krásnými vyhlídkami do okolí nebo půvabně členité San Francisco.

Američtí prezidenti na Mount Rushmore

V Severní Dakotě mají zajímavost, která sem láká turisty z celého světa. Zdroj: bigstock.com

Za 23 dnů a 22 nocí lze zvládnout cestu od západu k východu včetně odletu, příletu i dvoudenní zastávky v New Yorku. Tak dlouhou a na vyladění všech příletů, odletů, otevíracích dob, noclehů a všeho možného je samostatně velmi obtížné naplánovat a stihnout. Mnohem jednodušeji se po USA cestuje s cestovní kanceláří, která zaručí bezproblémový průběh.

Všechny popsané cesty vycházejí z nabídky cestovní kanceláře ESO travel, která nejen v cestách do Ameriky patří do absolutní špičky na českém trhu a již několik let po sobě se v prestižní anketě cestovních kanceláří TTG travel awards umisťuje v kategorii zájezdů do Ameriky na prvním nebo druhém místě.

Autor: Jan Švestka So, 10/27/2018 - 06:28

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

V záři barev podzimu

Putování Novou Anglií, kolébkou Spojených států

již od
59 990,-