Zlato, horké prameny, sněhové závěje…u Mamutích jezer najdete všechno

Lesy, louky, stráně, v Mammoth Lakes najdete všechno. Především, jak napovídá název, jde o jezera. Mají celkem běžná jména jako například Mary, George nebo Horseshoe. Jejich největší plus představuje zvlněná krajina v okolí.
Mamutí jezera v Kalifornii
Mamutí jezera najdete na východě státu Kalifornie.
Zdroj: bigstock.com

Že tato oblast patří do vysokohorského pásu Kordiller, dala místním obyvatelům příroda pocítit v roce 2017, kdy zde napadlo desetkrát více sněhu než v průměru předešlých let. V zimě závěje, v létě slunce, tohle místo je ráj pro lyžaře i letní turisty.

Jak se z dolů stal ráj

Všechno začalo tím, že oblast osídlili indiáni kmene Mono. Po nich se jmenuje nedaleké jezero Mono. Do kraje se časem dostal bílý muž a v čase zlaté horečky měli i tady svůj zlatý důl. Když cenný kov došel, většina lidí oblast opustila a málokdo by odhadl, že za pár desítek let se do zdejších hotelů budou vracet i s rodinami.

Mamutí hora pod sněhem

V létě zelené hory se v zimě noří pod bílou přikrývku. Zdroj: bigstock.com

George a Mary v Mammoth Lakes v Kalifornii

Jezera George a Mary - dvě perly mezi Mamutími jezery. Zdroj: bigstock.com

Mammoth Lakes se stalo vyhledávaným turistickým střediskem díky sněhu, fantastické přírodě a špičkovým resortům. A horkým pramenům, do jejichž vody se lidé rádi noří zejména po lyžování.

Kde najdeme Mamutí jezera

Tuhle nádhernou oblast najdeme na jižním konci dlouhého pásu lesů a hor, který se táhne po západě USA. Na půli cesty mezi Yosemitským národním parkem a kalifornským Státním les Inyo, mezi San Franciscem a Las Vegas. Minout byste Mammoth Lakes po tomto přiblížení neměli, ale kdyby se vám to přece jenom povedlo, nevadí. V okolí je tolik nádherných přírodních rezervací, že si přijdete na své stejně.

Třeba hned vedle je kalifornský Státní les Sierra s oblíbenou turistickou stezkou kolem vršku Fresno Dome. Necelých třicet km od Mammoth Lakes se nachází jezero Mono Lake ozdobené šedivě bílými vápencovými věžemi. Od něj se můžete protáhnout průsmykem Tioga Pass do NP Yosemite.

Mono Lake v Kalifornii

30 km od Mamutích jezer se z z Mono Lake tyčí zvláštní vápencové útvary. Zdroj: bigstock.com

Mimochodem, v Yosemitském údolí najdete nejvyšší vodopád Severní Ameriky (Yosemite Falls – 739 m)  a vyhlídky Glacier Point s omračujícím panoramatem žulových masivů. To všechno se dá projet během cesty po západní části Severní Ameriky.

Autor: Jan Švestka St, 08/08/2018 - 15:31

Zájezdy do této oblasti

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-