10 nejoblíbenějších míst USA podle turistů: Palm Springs

Byli dva – mexický armádní kapitán José Romero a zapisovatel José María Estudillo. Už v první polovině 19. století našli na místě dnešního Palm Springs, a tak odstartovali slavnou epochu tohoto dnes oblíbeného lázeňského města. Najdeme ho asi 180 km východně od centra Los Angeles.
Golfové hřiště v Palm Springs v Kalifornii
Tady se hraje golf, jedna z populárních kratochvíllí v Palm Springs
Zdroj: bigstock.com

Nedávno jsme začali se seriálem o deseti nejpopulárnějších míst nejlidnatější země Ameriky podle toho, jak to vidí sami cestovatelé v hodnoceních na webu TripAdvisor. Desáté místo obsadilo San Diego, to už víte z minula. Na deváté pozici se umístilo Palm Springs.

Přestože se Palm Springs nachází na východě státu Kalifornie v podstatě uprostřed pouště, jde o vyhledávané lázeňské město. Horké prameny, jak víme, tu našli Mexičané. Díky této atrakci sem začali jezdit rekreanti, město se rozrůstalo, až pohltilo okolní osady. Dnes má okolo 45 tisíc obyvatel. Na kdysi ospalou vesničku uprostřed horkých písků pouště na hranici Kalifornie a Nevady je to hodně slušné.

Bazén v Palm Springs v Kalifornii

Pohoda v jednom z místních rekreačních center. Zdroj: bigstock.com

Co tady lidé vlastně hledají? Pochopitelně horké prameny, ale oceňují také výhodnou polohu Palm Springs. Pro ty, kdo si chtějí vyrazit za zábavou do Las Vegas, ale táhne je to i na západ na pláže a do Hollywoodu, má město vynikající polohu.

To ale zdaleka nejsou všechny zdejší výhody. Doslova skvostně vypadá okolí. Z přírodních krás jmenujme například horu San Jacinto. Lesy kolem ní poskytují skvělé útočiště pro ty, kdo se chtějí ukrýt před zdejšími vedry. Okolo Palm Springs bývá hodně teplo po celý rok, a tak osvěžení ve stínu stromů přijde vhod.

Kdo se sem dostane, neměl by opomenout vyšlápnout si na výlet do Palm Canyonu. Mnoho fotek odsud ukazuje fantastické výhledy do půvabné krajiny s palmovými porosty.

Palmy u jezírka v Palm Springs

Palmy, modrá vodní plocha, modré nebe. To byste spíš čekali na břehu oceánu než v kalifornské pouši. Zdroj: bigstock.com

Á propos, málem bychom zapomněli na jeden z největších skvostů Palm Springs – osobitou architekturu. Nejstarší dosud stojící budovu tu postavili roku 1884. Nedlouho poté – na začátku 20. století – se v Americe stalo módním jezdit sem. To trvá dodnes.

Zajímavých věcí se můžeme dočkat i uvnitř palmspringských budov. Například v leteckém muzeu, kde uchovávají hodně věcí z Druhé světové války. Nechybí stíhačky ani bombardéry. Díky výhodné poloze přímo na kraji mezinárodního letiště se sem stroje dopravují snadno.

Autor: Jan Švestka Čt, 02/18/2016 - 00:04

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Města a příroda západu USA

12 dní letecky - na skok do měst a národních parků západu

již od
51 990,-