10 nejoblíbenějších míst USA podle turistů: Seattle

Města: 
Kurt Cobain tady prorazil do velké muziky a spolu s kapelou Nirvana se právě tady stal celosvětově známým zjevem. Nejslavnější kavárenský řetězec v Seattlu začínal s prvním obchodem, také zde stojí jeden ze sedmi architektonických divů Ameriky – létající talíř Seattle Space Needle. Vítejte ve městě, kde hodně fouká, prší, ale rozhodně je co poznávat.
Seattle a Space Needle
Létající talíř s restaurací a pozorovatelnou Space Needle je dominantou města.
Zdroj: bigstock.com

Dnes pokračujeme v naší sérii 10 článků o nejoblíbenějších místech turistů dle hodnocení na cestovatelském webu TripAdvisor. Seattle byl v roce 2015 pátým nejpopulárnějším městem, kam se lidé do USA vydávali. Nechte se při cestování do Ameriky inspirovat ostatními cestovateli, třeba vás zaujme právě Seattle.

Zátoka u města Seattle ve státě Washington

Seattle od otevřeného moře dělí dlouhá a široká zátoka. Zdroj: bigstock.com

Seattle Space Needle: Talíř, který nezničí ani orkán

Na začátku 21. století celý svět volil novodobých sedm divů světa. Začaly se množit i dílčí ankety jako třeba ta o sedm přírodních divů světa nebo sedm divů USA, tady se mezi vítěze zařadila i stavba otevřená veřejnosti v dubnu 1962 – Seattle Space Needle.

Měří 184 m, a tak není divu, že přitahuje blesky řádící při bouřích v jejím okolí. Bezpečnost tady zajišťuje 25 hromosvodů. Proti rozmarům přírody má budova ještě jednu pojistku. Unikátní konstrukci, díky níž se dokáže vyrovnat s větrem o rychlosti 320 km/h, který podle meteorologických stupnic platí za orkán.

Ženy, víno, zpěv? Ne, basketbal, káva a kytary

Vyrůstal v hlubokých lesích státu Washington v okolí města Aberdeen. Jeho křehká nátura tady trpěla, trochu lépe mu bylo v Seattlu, kde jeho kapela prorazila do velkého světa. Řeč je pochopitelně o Kurtu Cobainovi a Nirvaně.

Seattle pro populární hudbu hodně znamená. Vedle Nirvany tu začínali i jiné slavné skupiny jako Pearl Jam nebo třeba Soundgarden. A narodil se tu kytarový mág Jimi Hendrix!

Kavárny Starbucks startovaly v Americe v Seattlu

Kavárny Starbucks se ze Seattlu rozšířily do celého světa. Tuhle najdeme ve švýcarské Ženevě. Zdroj: bigstock.com

Čím ještě se může Seattle pochlubit? Třeba špičkovými basketbalisty klubu Supersonics či hlavním stanem celosvětově známé společnosti Amazon. Svého času tu sídlil i počítačový gigant Microsoft. A v roce 1971 tady vůbec první pobočku otevřel populární kavárenský řetězec Starbucks. O tom ale už z našeho webu víte: Co vše (ne)víte o Starbucks? Odhalujeme víc než jen prsa z prvního loga společnosti.

Seattle: Mezi Kanadou a oceánem

Od největších atrakcí se přesuneme k něčemu obecnějšímu. Seattle patří k nejzajímavějším místům Ameriky, ale kde ho najdeme? Jde o nejlidnatější město státu Washington (veliký stát na samém severozápadě USA). Na západ odsud je záliv ústící do Tichého oceánu a asi 140 km na sever už najdeme Kanadu.

Žvýkačková stěna v americkém městě Seattle

Představte si 15 metrů dlouhou a 4,5 metru vysokou stěnu hustě polepenou žvýkačkami. Mají ji v Seattlu. Zdroj: bigstock.com

Město má okolo 650 tisíc obyvatel a jde tak trochu o „placku“. Žádný bod neleží více než 200 m nad mořem. Kdo nerad šlape do kopců, ten si tu užije. Tedy pokud se nerozhodne jít pěšky na vrchol Space Needle.

Seattle je nejen placatý, ale také poměrně studený. Pláže státu Washington patří spíše než opalujícím se rekreantům divoké zvěři a všem, kdo ji rádi pozorují v jejím přirozeném prostředí. Zkrátka kousek drsné romantiky.

Autor: Jan Švestka Út, 03/01/2016 - 22:56

Zájezdy do této oblasti

Vzhůru do Yellowstonu

Národní parky severozápadu USA.

již od
66 990 ,-