Malé Japonsko pod havajskými horami: Byodo-in vás okouzlí

Města: 
Kdo má rád buddhistické památky, obvykle se za nimi vypraví do Asie. Amerika v této souvislosti většinu lidí nenapadne. Na Havaji se s nimi ovšem setkáme ve zvýšené míře. A vypadají báječně!
Chrám Bydo-in na havajském Oahu
Chrám Byodo-in bývá zmiňován jako jedna ze skrytých perel (turistům méně známých) USA.
Zdroj: bigstock.com

Nejslavnější a podle architektonické veřejnosti nejkrásnější je chrám Byodo-in. Na Havaji stojí od roku 1968. Rok postavení není náhodný. Připomíná sté výročí osídlení ostrovů japonskou komunitou.

Jeho popularitu zvyšuje úžasná vyhlídka, která se návštěvníkům nabízí. V pozadí stavby se totiž tyčí kopcovitý pás středovýchodního Oahu mezi horami Konahuanui (960 m n. m.) a Koʻolau Range (945 m n. m.). Originální exotický vzhled chrámu v kombinaci se spektakulárním výhledem na havajskou horskou krajinu, takové nádheře se dá jen těžko odolat.

Hory a chrám Byodo-in na havajském Oahu
Chrám je zasazen do krajiny mezi plážemi a zelenými kopci.
Zdroj: bigstock.com

Jak se dostat k chrámu Byodo-in na Oahu

Byodo-in najdete na turisty nejoblíbenějším ostrově Oahu, konkrétně v jeho východní části. Z centra Honolulu je buddhistický svatostánek vzdálený asi 20 km. A právě Honolulu musíte navštívit, pokud máte rádi asijskou exotiku a chcete vidět víc staveb vzhledem i unikátní atmosférou podobných Byodo-in.

Přímo v hlavním městě Havajských ostrovů, Honolulu, narazíte na mnoho památek v buddhistickém stylu. Mezi nejznámější patří nezvykle pestrobarevný chrám korejské buddhistické komunity Mu-Ryang-Sa.

Jezírko před chrámem Byodo-in na havjském Oahu
Před chrámem se návštěvníci uklidňují pohledem na hladinu jezírka plného ryb.
Zdroj: bigstock.com


 

Autor: Jan Švestka Po, 10/21/2019 - 12:11

Zájezdy do této oblasti

Havajské ostrovy

Vítejte v ráji pohádkových možností. Od východu do západu slunce zvou nekonečné pláže, příkré útesy a ukryté zátoky ke koupání, surfování a potápění...

již od
46 990,-