10 nejoblíbenějších míst USA podle turistů: Charleston

Korunku pro nejkrásnější místo USA získává Charleston, historické přístavní město v Jižní Karolíně! Tedy alespoň tu pomyslnou. V roce 2016 se totiž druhé největší město Jižní Karolíny stalo nejoblíbenějším místem Spojených států amerických. Nelze se tomu divit.
Charleston v Jižní Karolíně - most
Most Arthura Revenela, jak se tato kráska jmenuje, je dominantou Charlestonu.
Zdroj: Pixabay.com
Název Charleston je vlastně spojeninou dvou slov "Charles" a "Town", přičemž první zmínky o něm jsou z roku 1672. Město bylo založeno britskými kolonizátory na počest tehdejšího krále Karla II. Stuarta. Dříve významné přístavní město sloužilo jako důležitá dopravní tepna jižanů pro dovoz zbraní z evropských zemí přes Atlantik. Dnes jde o jedno z nejrychleji se rozvíjejících a rostoucích měst na východu USA. 
Barevné domy v Charlestonu v Jižní Karolíně

No nezamilovali byste si Charleston? Zdroj: Pixabay.com


Lodě v Charlestonu v Jižní Karolíně

Charleston je nádherný, navíc má moře! Zdroj: Pixabay.com

Město kultury a umění

 Co vás na Charlestonu zaujme na první pohled? Jistě jeho umělecký ráz s množstvím muzeí, divadel, která jsou součástí prestižní "League of Charleston Theatres". Zmínit musíme třeba jednu z nejstarších charlestonských scén – divadlo The Dock Street Theatre nebo jedno z nejuznávanějších jižanských divadel – The Footlight Players. Charleston je domovem také Charlestonské státní university, která obsadila pomyslné 13. místo, co se stáří amerických univerzit týče. Při této univerzitě působí také další z divadel - Sottile Theater.

V ulicích na vás čekají kočáry i stopy Občanské války

Ulice městečka Charleston jsou poseté dlažebními kostkami a lemované předválečnými revolučními staveními. Ostatně – stopy po Občanské válce jsou stále dobře viditelné. Vždyť nedaleko přístavu je ostrov se známou pevností Fort Sumter, ze které se ozvaly první výstřely členů konfederace, jíž tuto válku oficiálně zahájily. Ale zpět k ulicím Charlestonu. Během prohlídky vás budou doprovázet kočáry s koňmi, ale i nespočet kavárniček, kde by bylo hřích neochutnat tradiční domácí kuchyni a speciality.
Domy v Charlestonu v Jižní Karolíně

Líbezné malebné domečky v Charlestonu. Zdroj: Pixabay.com



Město golfu a americké smetánky

V současné době patří Charleston k zajímavým místům, která vyhledává především americká smetánka a milovníci golfu. Součástí staré části města je totiž obří golfové hřiště, které patří k těm nejoblíbenějším v celé Americe. Při návštěvě města však buďte opatrní a nenechte se zmást. Měst v USA se stejným jménem existuje totiž celkem osm a jsou rozesety všude možně. Pokud jste málo zmatení, pak ještě doplníme, že existuje navíc i Severní a Jižní Charleston a Mount Charleston. Ten pravý Charleston je však jenom jeden.
Architektura Charlestonu v Jižní Karolíně

Jednoduchá, ale elegantní architektura Charlestonu. Zdroj: Pixabay.com


Autor: Vendula Vrablová St, 05/10/2017 - 15:08

Zájezdy do této oblasti

Z Floridy do New Yorku

Podél Atlantiku jižanskými státy na Floridu

již od
63 990,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-