Státní park Blackwater Falls: Vodopády, které znáte z kalendářů

Krásná čistá příroda, v níž se skoro všechno točí kolem řeky Blackwater River, skvělé podmínky pro pěší túry, spousta možností ubytování i rozmanitého stravování. Asi tak by se dal ve stručnosti popsat Státní park Blackwater Falls v Západní Virginii. Co všechno vás v něm čeká?
Vodoády Blackwater v Západní Virginii
Patří k nejkrásnějším místům ve státě Západní Virginie: Blackwater Falls.
Zdroj: bigstock.com

Středobodem parku je bez pochyby 19 metrů vysoký vodopád Blackwater Falls, respektive kaskáda na řece Blackwater River na místě, kde řeka opouští údolí Canaan a vlévá se do kaňonu Blackwater. Tento vodopád je velmi oblíbený a fotogenetický, proto není divu, že se nezřídka objevuje na kalendářích a pohledech a také patří k těm nejfotografovanějším místům ve státě.

Celý státní park se rozkládá na 954 hektarech a jeho poměrně značnou „náplní“ jsou lesy červeného smrku. K dalším porostům tu patří bříza žlutá, javor červený, třešeň černá nebo buk americký.

Blackwater Falls

Jméno Blackwater dostaly vodopády podle vysokého obsahu tříslovin, které zbarvují vodu do tmavých odstínů. Zdroj: bigstock.com

Zdejší svět se točí kolem vody

Kromě bohatého porostu v tomto parku ale jde hlavně o vodu – ať už o běžné toky, nebo o kaskády a vodopády. K nejoblíbenějším místům turistů patří vodopád Elakala, k němuž se dá pěšky poměrně vysoko dostat. Dále pak Lindy Point, což je naprosto úžasný vyhlídkový bod, jenž nabízí úchvatný pohled na nedotčené hory a Blackwater Canyon. Do třetice nemůžeme nezmínit Pendleton Point Overlook – odtud se dá shlédnout hluboko do údolí.

Ubytujte se v krásné přírodě po celý rok!

Jak už bylo řečeno, v parku se můžete i ubytovat. Zvolit si přitom můžete chatky, lodge nebo klasické kempování. Nemusíte se tu bát žádného nedostatku – to se týká i jídla a nejrůznějších dobrot. Skvělou zprávou je, že v parku můžete pobýt po celý rok a vždycky si to užijete. Když není sníh, vydáte se na pěší túry, když napadne, klidně si tu můžete zaběžkovat a poznat park tak trochu jinak!

Autor: Petra Malá Po, 06/26/2017 - 02:24

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-