Z nejslavnějšího mostu Západní Virginie jednou za rok hromadně skáčou lidé

Proderete se na dno rokle a u hladiny přehrady se před vámi otevře úchvatná podívaná – nejslavnější místo státu Zápaní Virginie – most nad přehradou New River. Bezmála kilometrová délka je sice úctyhodná, ovšem nejzajímavější je na něm to, jak vypadá.
Most přes New River Gorge v Západní Virginii
Most přes New River Gorge v Západní Virginii je oblíbený a hodně fotografovaný.
Zdroj: www.bigstock.com

New River Gorge Bridge patří dodnes mezi tři nejdelší obloukové mosty světa. Dlouhá léta mu patřila první příčka, nicméně v novém tisíciletí ho převálcovala čínská konkurence. Na délku má 924 m a jeho oblouk měří 518 m (oblouk mostu v čínském Čchung-čchingu měří 552 m).

Do října 1977, kdy byl most otevřen, museli lidé při překonávání údolí ujet dlouhou cestu oklikou přes jiný most, nyní je trasa přes přehradu o 40 minut kratší.

Jednou za rok (třetí sobotu v říjnu) se celý most otevírá jen pro pěší a probíhá tu „Den mostu“. Na programu bývají BASEjumperské show, slaňování z mostu, hudební vystoupení a celá řada dalších zábavných akcí.

Podívejte se, jak se na Bridge Day skáče z mostu:

Nedá se říci, že by Západní Virginie figurovala v itinerářích běžných návštěvníků USA jako prvoplánový cíl cesty. Většinou si za jejími zajímavými místy lidé zajedou při cestě za městy a přírodou východního pobřeží USA.

Východ Spojených států amerických totiž nabízí spoustu slavných míst, ať už jde o slavnou námořní akademii v půvabném přímořském městečku Annapoli nebo o hlavní město celé země, Washington, D. C. Z něj trvá cesta do Fayeteville letadlem do Charlestonu a následně autobusem ani ne hodinu a půl.

Autor: Jan Švestka Po, 04/24/2017 - 03:57

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-