Veni, vidi, Vegas!

Města: 
Mocní bohové spolu tvrdě bojují, všude šlehá oheň, kolem stojí antické sochy. Kde tohle můžeme zažít? Při natáčení historického filmu? Ne, tohle se děje pravidelně v Las Vegas. V centru světového hazardu najdeme vůbec celou řadu výjevů ze vzdálených koutů planety, ať už jde o pyramidy nebo Eiffelovu věž. Dnes se podíváme na Ceasar’s Palace, hotel jako vystřižený ze starověkého Říma.
Caesar Palace
Obchodní centrum Forum, sídlo obchodů s luxusním zbožím v útrobách hotelu Caesar’s Palace.
Zdroj: ESO travel

Bohové jako by řádili a činili zázraky i v relaxačních částech hotelu. Při sezení ve vířivce se dá koukat na kaskádovité vodopády, jinde zase sněží. Venku se zase můžeme koupat přímo v „Zahradě bohů“.

Monumentální hotel ovšem nevybudovaly božské bytosti. Stavěli ho dělníci z masa a kostí a dalo jim to pořádně zabrat. Práce začala roku 1962 a první etapa výstavby zakončená otevřením vyvrcholila o čtyři roky později. Další stavební úpravy a rozšiřování pokračují prakticky dodnes.

Po točitých eskalátorech za hvězdou amerického Ano, šéfe!

I další části budí dojem, že co nevidět se za rohem ukáže Gaius Iulius. Třeba bar na Kleopatřině lodi, ale také koloseum. V něm nebojují gladiátoři se lvy, své umění tu předvádějí věhlasní umělci jako Celine Dion, Cher, svého času i Elton John. Zatím není známo, že by publikum dalo nějakému zpěvákovi palec dolů, takže účinkující v koloseu v Nevadě mají mnohem snazší úlohu než gladiátoři kdysi v Římě. Na hotelový společenský sál má slušnou kapacitu: 4296 návštěvníků, tedy přibližně jako průměrný český zimní stadion.

V Cézarově paláci najdeme nákupní galerii Forum. Pod fasádou plnou oblouků a antických sloupů se skrývá 160 luxusních obchodů a více než desítka restaurací (neschází mezi nimi hospůdka slavného televizního kuchaře Gordona Ramseyho), uprostřed toho všeho jezdí lidé po točitých eskalátorech.

Caesar Palace 2

Téměř 4 000 pokojů se skrývají v šesti věžích:Augustus, Centurion, Octavius, Roman, Palace, Forum. Není divu, že pro tak rozsáhlý komplex nepředstavovalo potíže pořádat v roce 1981 závod Formule 1. Zdroj: public-domain-image.com

Rocky a Muhammad Ali? Oba tu boxovali

Ale abychom nezapomněli, kde se vlastně hotel nachází. V Las Vegas, takže je jasné, že se nedá opominout hotelové kasino. To kromě všech obvyklých hazardních her hostí i nejvýznamnější světové turnaje v pokeru. Nehraje se však o starořímské mince, ale o současné dolary.

Fakta o hotelu Ceasars Palace:

  • Počet pokojů: 3960
  • Datum otevření: 5. Srpna 1966
  • Rozloha herních prostorů: 15 442 m²
  • Filmy, které se v CP natáčely: Rocky 3, Rain Man, Iron Man
  • Sportovní akce, které proběhly v hotelovém komplexu: Závod Formule 1, několik boxerských zápasů o titul mistra světa, přátelský zápas týmů hokejové NHL

Pokud by se vám zachtělo se do originálního ubytovacího zařízení podívat, můžete to uskutečnit s některou z českých cestovních kanceláří. Například zde.

Autor: Jan Švestka So, 11/16/2019 - 03:00

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

Americký západ - zlatý okruh

16 dní letecky - města v záři slunce a přírodní divy USA

již od
63 490,-