Vodopády Multnomah Falls: podívaná jako z Pána prstenů

Města: 
Co by kamenem dohodil od města Portland ve státě Oregon naleznete dech beroucí úkaz připomínající scenérii z trilogie filmů Pána prstenů. Vodopády Multnomah Falls jsou důkazem dokonalosti a nepřekonatelné síly samotné přírody.
Multnomah Falls
Pohádková příroda jako z Pána prstenů. Zážitek, který vám nabídne návštěva Multnomah Falls.
Zdroj: Bigstockphoto.com

Dech vyrážející krása přírody. Pakliže ji hledáte, často narazíte na problém s dostupností těch nejlepších míst. Fotografové i filmaři hledají nedočtenou přírodu, která odhaluje to, co zůstává oku běžného cestovatele skryto. Unikáty bývají schované v hlubinách džunglí, na vrcholcích hor nebo na pastvinách s nebezpečnými zvířaty. Ani jedno není případ vodopádů Multnomah Falls. Naleznete je pouhých 5 minut od parkoviště.

Přes 200 metrů vysoký vodopád pyšnící se titulem druhý nejvyšší vodopád v USA je k vidění celoročně, což z něj dělá unikátní místo. Zásobu vody totiž získává z podzemních vod, sněhu i dešťové vody. Mnoho vodopádů v přírodních rezervacích USA během léta vysychá. Doplněný je vedlejším menším 21metrovým bráškou, který padá do řeky Columbia.

Kontrast k síle a surovosti vodopádů dodává pohádkový most z roku 1914 ve výšce 32 metrů nad dolní kaskádou. Tento most slouží jako fotografické stanoviště pro návštěvníky. 

Multnomah Falls Winter

Vodopády nabízí i v zimě nezapomenutelnou podívanou. Zdroj: Bigstockphoto.com

Historie vodopádů oplývá prastarými legendami. Podle domorodých Američanů byly vodopády vytvořeny k okouzlení a získání srdce i ruky mladé princezny, která žádala utajené místo ke koupání. Nutno podotknout, že voda je i v létě přímo ledová, takže to princezna neměla s koupáním zrovna lehké.

Multnomah Falls lákají svou výškou a mohutností již od příjezdové cesty, kde je možno spatřit jejich vrcholek. Kdo si chce krajinu vychutnat naplno, využije vyhlídkovou plošinu v jejich bezprostřední blízkosti. K bližšímu prozkoumání všech krás a tamních zákoutí slouží na svazích vybudované turistické stezky. Svůj požitek z vodopádů tak můžete znásobit na vycházce po okolí.

Prohlídku doporučujeme spojit s návštěvou Multnomah Falls Lodge – chatrčí sloužících již od roku 1925 jako přístřeší pro turisty. Dnes je zde možno nalézt restauraci a obchody s dárkovými předměty. Samotné stavení sestává ze všech druhů kamení nalezených v nedaleké roklině. Při skvělém jídle se vám zde naskytne bezkonkurenční výhled na vodopády.

Multnomah Falls Lodge

Multnomah Falls Lodge nabízí všem návštěvníkům odpočinek s výhledem okolní přírodu a vodopády. Zdroj: Bigstockphotos.com

Co se hodí vědět každému návštěvníkovi:

  • K vodopádům můžete vzít i své mazlíčky. Musí být však na vodíku.
  • Síla rozstřiku vody je ohromná. Kapky dolétávají až k vyhlídkovým místům, často se v okolí vodopádů tvoří mlhy. V zimě si tedy nezapomeňte zabalit svetry nebo kabát.       

Jestli vás příroda Ameriky fascinuje, pak Multnomah Falls jsou jasným místem pro vaší návštěvu. Tradice, legendy a okouzlující příroda vám bude bránit v brzkém odjezdu z tohoto magického místa.  

Autor: Patrik Neumeister Pá, 08/25/2017 - 02:32

Zájezdy do této oblasti

Vzhůru do Yellowstonu

Národní parky severozápadu USA.

již od
66 990 ,-