Želvy v akci: V parku Carlsmith je o zábavu postaráno

Přístavní město Hilo obývá asi 43 000 obyvatel a je správním centrem okresu Hawaii County. Najdete ho na východním pobřeží ostrova a díky dokladům o vzniku města, které pocházejí z 12. století, je Hilo nejstarším městem Havaje. V překladu znamená Hilo „půlměsíc“. Čím dalším je město tak výjimečné? Třeba tím, že se tady nachází jeden z nejkrásnějších havajských parků – park Carlsmith, kde se nudit rozhodně nebudete.
Plážový park Carlsmith
Park Carlsmith Beach Park najdete patnáct minut jízdy od města Hilo na Havaji.
Zdroj: bigstockphoto.com

Želvy, kam se podíváš

Carlsmith Beach Park najdete na jižní straně města Hilo. Z města se sem dostanete asi po 10 – 15 minutách jízdy automobilem. Držte se dálnice 137 východně od města a auto nechte na parkovišti nedaleko parku. Plážový park sice nedisponuje písečnými plážemi, i ty kamenité ale mají něco do sebe. Největším lákadlem tady ale nejsou pláže, nýbrž několik lagun chráněných obřími skalisky a bohatý podmořský život. Zapomenout nesmíme samozřejmě ani na přítomnost mořských želv.

Kámoši náchylní k přenosu bakterií

Ty se turistů nebojí, ba právě naopak. Připlouvají k nim na dosah ruky a některé by se klidně nechaly i pohladit. Hlazení želv je tady ale přísně zakázáno. Jsou totiž velmi náchylné k přenosu bakterií. Přístup do vody je tady vzhledem ke skalnatému podloží na některých místech poněkud komplikovanější, pokud ho ale překonáte, naskytne se vám jedinečný pohled na unikátní život pod hladinou. Pozorovat můžete nespočet pestrobarevných rybek i přírodních skalnatých útvarů.

Perfektně vybavené místo pro odpočinek

Voda je tady maličko chladnější, to proto, že sem pronikají vnitřní sladké proudy z jednotlivých lagun. Po celém dni v rozpáleném automobilu anebo na skútru je ale koupání v parku příjemným osvěžením. Součástí parku jsou toalety, sprchy, zdroje pitní vody, ale i několik piknikových stolů a spousta travnatých ploch, které doslova vybízejí ke sportovním aktivitám anebo pikniku. Během víkendů a ve státní svátky je v parku přítomen plavčík.

Autor: Vendula Vrablová Ne, 03/17/2019 - 11:42

Zájezdy do této oblasti

Havajské ostrovy

Vítejte v ráji pohádkových možností. Od východu do západu slunce zvou nekonečné pláže, příkré útesy a ukryté zátoky ke koupání, surfování a potápění...

již od
46 990,-