5 věcí, které můžete v Atlantě dělat zcela zdarma

Města: 
Utratit v Atlantě pořádný balík peněz, to není nic obtížného. Pokud máte na účtu či v peněžence dostatek doláčů (nezaměňovat se slovem „koláčů“), budete si žít v tomhle městě na opravdu vysoké noze.
Panorama downtownu Atlanty, Georgia, USA - Amerika.cz
Víte, že Atlantě se přezdívá „černošská Mekka"?
Zdroj: Bigstock.com

Co když je ale váš rozpočet omezený? Je vůbec něco, co zde můžete dělat takříkajíc „free“? Jasně a je toho víc, než si dokážete představit! Vybrali jsme pro vás rovnou 5 aktivit, které můžete v Atlantě absolvovat bez toho, abyste z rozpočtu ukrojili byť jen jeden jediný dolar.

1. Prohlídka nejstaršího parku v Atlantě

Turisty vyhledávaný a místními oblíbený Grant Park naleznete v bezprostřední blízkosti centra města. Je domovem celé řady živočichů (i pochybných druhů lidské existence), ale především spousty turisticky zajímavých atrakcí. V jeho blízkosti naleznete významný Oakland hřbitov, atlantskou ZOO i udržované cyklostezky.

 

Mrakodrapy v Atlantě

Víte, že v Atlantě se narodil Martin Luther King? Zdroj: Pixabay.com

2. Návštěva centra loutkařského umění

Máte s sebou malé raubíře? Pak je vezměte na výlet do místního centra loutkařského umění a nezapomeňte si do kalendáře označit čtvrtek – tehdy je totiž vstup do centra pro rodiče i děti zcela zdarma. V kterýkoli jiný den zaplatíte symbolických 8 dolarů, což se vám může ale v případě početnější skupinky poněkud prodražit. V centru jsou pořádána představení pro širokou veřejnost a prohlédnout si můžete také zdejší muzeum loutek a doplňků.

 

3. Multifunkční Piedmont park

Piedmont Park

Víte, že symbolem města je bájný pták fénix? Zdroj: Pixabay.com

Panoramatický výhled na celou Atlantu – ten se vám naskytne, pokud zavítáte do zdejšího Piedmont parku. Co všechno zde najdete? Pěší stezky, běžecké dráhy, dětské hřiště, fotbalové hřiště, plavecký bazén nebo psí část pro vaše čtyřnohé chlupáče. Vzhledem ke své povaze a umístění je v parku pořádáno celoročně nespočet festivalů a společenských událostí pro velké i malé návštěvníky.

4. Největší jazzový festival

A u Piedmont parku ještě chvíli zůstaneme. Jedním z festivalů, který je zde každoročně pořádán a trvá neuvěřitelných 31 dnů, je Atlantský jazzový festival, jež patří k největším ve městě. Každoročně jsou jeho součástí hudebníci a umělci z celého světa. Jen pro zajímavost zmíníme jména jako Diego Figueiredo, Darren nebo Christian Scott. Festival vrcholí našlapaným víkendem, během něhož na návštěvníky Piedmont parku čeká spousta hudby, dobrého jídla, ale i atraktivních workshopů.

5. Farmářský trh na Peachtree road

Farmářský trh v Atlantě

Ochutnejte, co hrdlo ráčí. Zdroj: Pixabay.com

Patříte mezi milovníky dobrého jídla a pití? Pak si nenechte ujít sobotní farmářský trh na proslulé Peachtree road! Trhy zde probíhají s železnou pravidelností od dubna do prosince a pokochat se můžete nejen tematickou výzdobou a krásou sezónních potravin, ale také jejich jedinečnou vůní, která se odsud line na míle daleko. Zdarma můžete ochutnat celou řadu pochutin a domů si odvézt zásoby nejen na zimu.

 

Bez peněz do Atlanty dolez

Ačkoli je původní myšlenka tohoto přísloví poněkud jiná, v Atlantě můžete absolvovat celou řadu procházek a aktivit aniž byste z kapsy vytáhli jediný dolar. Tak co? Přestanete se vymlouvat a vyrazíte do víru velkoměsta? Atlanta na vás čeká s otevřenou náručí! 

Autor: Vendula Vrablová Čt, 11/17/2016 - 20:12