Nejslavnější univerzity Ameriky: Princeton

V seriálu „teorie velkého třesku“ si studenti Harvardu z úrovně Princetonu dělají legraci, ovšem ve skutečnosti jde o jednu z nejlepších a nejstarších amerických univerzit. Podívejme se na legendární vysokou školu blíže.
Univerzita v Princetonu v New Jersey
Princeton patří k nejstarším a nejprestižnějším americkým univerzitám sdružených do tzv. "Břečťanové ligy.
Zdroj: bigstock.com

Většina z nejslavnějších a nejlepších amerických univerzit se nachází na severovýchodě USA a Princeton není výjimka. Najdeme ji ve státě New Jersey 65 kilometrů severovýchodně od Filadelfie. Jde o jednu z devíti klasických amerických univerzit založených ještě před vyhlášením nezávislosti Spojených států amerických.

Přečtěte si také:

Škola vznikla roku 1746 a za těch více než 270 let jejími učebnami prošla dlouhá řada úspěšných lidí včetně prezidenta Woodrow Wilsona, laureáta Nobelovy ceny za fyziku Richarda Feynmana, Michelle Obamové, bývalého šéfa CIA Davida Petreause, exministra obrany Donalda Rumsfelda, seriálového Muldera z Akt X Davida Duchovnyho, zakladatele Amazonu Jeffa Bezose a řady dalších nositelů Nobelovy ceny (do roku 2019 na sedm desítek), politiků, fyziků, chemiků, spisovatelů, soudců nejvyššího soudu nebo umělců.

Maskot tygr univerzity v Princetonu
Maskotem univerzity je tygr. V kampusu se s ním setkáte několikrát.
Zdroj: bigstock.com

Škola se v různých srovnáních a žebříčcích umisťuje mezi nejlepšími americkými i světovými univerzitami a v Princetonu jsou si kvality a věhlasu dobře vědomí. Nepodceňují proto zájem turistů a mají pro návštěvníky přichystanou prohlídku areálu vedenou současnými studenty. Výklad si návštěvníci mohou poslechnout v angličtině, španělštině, korejštině nebo v mandarínské čínštině.

Autor: Jan Švestka Po, 10/07/2019 - 11:48

Zájezdy

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-