Adrenalinové sporty v New Yorku: skákat nad Manhattan? Proč ne!

Města: 
Hokejoví Rangers, baseballoví Yankees nebo basketbaloví Knicks patří mezi sportovce, jejichž sláva přesahuje daleko za hranice Spojených států. Dívá se na ně hezky, ale mnohem zábavnější je vyzkoušet si nějakou aktivitu v New Yorku na vlastní kůži, třeba létání na hrazdě.
Adrenalinové sporty v New York City
Když tu vlnu začaruji, poveze mě až do Evropy, říká si asi tento surfař. K ovládání prkna na moři jsou kouzla někdy nezbytná.
Zdroj: Eric Nelson (Wikimedia Commons)

Běhání v rozsáhlé zeleni Central Parku je sice velmi příjemné, ale tomu, kdo si chce zpestřit pobyt ve městě něčím méně obvyklým, nezapomenutelným a pokud možno i trochu adrenalinovým, to asi těžko postačí. New York nabízí mnoho možností, jak takové choutky uspokojit. Na některé z nich se teď podíváme.

New York z vody: na prkně se jezdí i na východním pobřeží USA

Kolébku světového surfingu najdeme na Havaji, kde stojí i socha největší legendy tohoto sportu, Dukea Kahanamokua. Z východního pobřeží USA je ale tento ostrovní stát trochu z ruky a upřímně řečeno, proč jezdit s prknem až tam, když si zasurfovat můžeme i v Queens na březích New Yorku.

Kdo se naladí na vlnu nadšení, vyrazí na adresu Beach 69th Street do čtvrti Queens a může chytit tu správnou vlnu, která ho vyveze k nevšednímu zážitku. Předtím se ovšem musí něco načit, pokud jde o začátečníka. Pro toho je připraven kurz. Dvě individuální hodiny stojí 175 dolarů, ovšem při výuce ve skupině se cena může dostat až na 70 dolarů, krom toho více lidí si užije více zábavy.

Jestliže patříte mezi ty, které láká zkusit klouzání na prkně po vysoké vlně, tak se na bližší informace podívejte na oficiální stránky zmíněné surfařské školy.

Máte rádi adrenalinové sporty? Podívejte se na videa plná bláznivých kousků:

New York City směrník

V těchto místech se můžete naučit surfovat. Zdroj: Sbazzone (Wikimedia Commons)

New York ze vzduchu: zalétat si svépomocí uprostřed Manhattanu

Letadla, pochopitelně všudypřítomní holubi, ale kdo ještě létá nad New Yorkem? Vyzkoušet si to může kdokoliv. Trapeze School New York to umožňuje každému, kdo na to má chuť. Večerníčkový strýček Fido divoce mával svýma ušima, aby se vznesl do vzduchu, my na to potřebujeme jen trampoliny či visuté hrazdy. Díky tomu si pak můžeme vychutnat plachtění v kulise mrakodrapů Manhattanu.

V případě, že tyto kurzy svépomocného létání ohrožuje nepřízeň počasí, lze se učit létat pěkně pohodlně pod střechou. Vše se děje pod dohledem zkušených profesionálů. Kontakty na ně a další užitečné informace se nachází na stránkách New York Trapeze School.

Akrobati

Vypadá to nebezpečně, ale s dobrým vybavením pod dohledem profesionálů nic nehrozí. Zdroj: Laura Bittner (Flickr)

New York z lehu na zemi: plížením vpřed podle vzoru americké armády

"Na zem! Plazit se, vstát a běžet na zteč!" Když vám tohle přikáže instruktor na vojenském cvičení, nezbývá než říct "yes, sir" a vyrazit. Na Warrior Fitness Boot Campu na 35th Street ale nic takového čekat nelze. Trenéři se tu snaží své svěřence motivovat o poznání civilnějšími způsoby.

Ale pozor, o žádnou procházku růžovým sadem se skotačícími poníky se nejedná. I tady je potřeba disciplína a hlavně kondice, kurz se totiž striktně drží metod používaných při výcviku Námořnictva Spojených států a amerických. Tak na zem a makat! Zlepšíte si fyzičku podle osvědčených metod a určitě se při tom i pobavíte, tedy alespoň ti, kdož výcvik vydrží.

K zajímavým a málo známým druhům aktivit patří i canyonnering. Nevíte, o co se jedná? Čtěte zde:

Americké námořnictvo pohlednice

Stará pohlednice ukazující výcvik rekrutů námořnictva v Illinois. Cosi podobného můžete prožít i vy. Zdroj: Tony Alter (Flickr)

New York ze vzduchu podruhé: jak si zalétat doopravdy

Létání jsme už, pravda, jednou měli, avšak teď jde o let trochu jiné kategorie. Na trampolíně a hrazdě se řítíte vzduchem pouze pák sekund, kdežto při seskoku s padákem to je daleko více. Sice kvůli tomu musíte absolvovat cestu na letiště (z Manhattanu asi dvě hodiny), ale potom přijde skok ze čtyř kilometrů a téměř dvoukilometrový volný pád.

Podle vědců nemají holubi vyvinuté estetické cítění. Při seskocích, jež organizuje například společnost Skydive the Ranch poznávají zákazníci, o co všechno newyorští opeřenci přicházejí, když jen tak bez zájmu létají nad krajinou. Lidští vzduchoplavci se obvykle chovají jinak a užívají si každou chvilku ve vzduchu.

Chtěli byste se podívat do New Yorku a při té příležitosti poznat další perly východního pobřeží? Využijte nabídky zúčastnit se zájezdu na americký východ nebo do New Yorku a na Floridu.

Autor: Jan Švestka Čt, 05/30/2013 - 12:47
Tagy: 

Zájezdy do této oblasti

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-