Podivné zákony USA: Maine

Článkem o tom, že ne všude je povolená reklama na náhrobku, se vracíme se k seriálu, v němž vám ukazujeme nezvyklé a vtipné zákony USA, které v jednotlivých státech nebo městech platí nebo ještě donedávna platily. Co vymysleli zákonodárci v Maine?
Soudcovské kladívko univerzál
USA - země neomezených možností a podivných zákonů.
Zdroj: Chris Potter (Wikimedia Commons)

V celém státě by občané například měli nosit do kostela zbraň pro případ napadení indiány. Také by lidé nad Maine neměli během letu vystupovat z letadla.

Biddeford

Leckterý americký blogger považuje za šílené, že v tomto městečku mají lidé pod hrozbou desetidolarové pokuty zapovězeno jezdit na chodníku na bruslích. Nám to tak strašné nepřijde, v Bidefordu, jednom z nejstarších měst USA, na to mají speciálně vyhrazená místa.

South Berwick

V tomhle městě vyhláška určuje, na kterých místech se nesmí parkovat. Jde většinou o výčet částí ulic, konkrétně zmíněný je jen prostor „před Dunkin Donuts“, pobočkou populárního řetězce prodejce sladkých koblih. Nejde ovšem o strach o zdraví spoluobčanů a prevenci kardiovaskulárních chorob, ale jen o to, že radní zrovna nenapadlo, jak jinak místo definovat. Držme jim palce, aby objekt nezměnil majitele, museli by potom vyhlášku novelizovat.

Wells

V našich rakvích se vám bude ležet pohodlně. Tak takováto inzerce se nesmí objevit na wellském hřbitově. Zákonodárci totiž zakázali umisťování reklam na náhrobky a pomníky. S podivem není ani to, že tak učinili, ale spíše to, co jim k tomu dalo impuls. Možná zkušenost z devatenáctého století, kdy se podobné marketingové praktiky objevovaly.

Čtěte další články z našeho seriálu:

Facebookový profil našeho magazínu
Autor Jan Švestka na Google+

Autor: Jan Švestka Po, 01/27/2014 - 14:35

Zájezdy do této oblasti

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

V záři barev podzimu

Putování Novou Anglií, kolébkou Spojených států

již od
59 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-