Svlékněte si dresy! Blíží se olympiáda nudistů v Michiganu

Sousloví „vyhrát o prsa“ má většinou spíše metaforický význam, na Nude Olympics u Turtle Lake v Michiganu ale nabírá reálnou podobu. Borci tu totiž mají zakázáno závodit v oblečení. Jinak může zápolit každý, kdo se v červnu dostaví k jezeru, žádné kvalifikační limity nastaveny nejsou. Jak tedy vypadá sport v USA bez šatů?
Nudisté 1
Dneska mě rozhodně nikdo nebude tahat za dres.
Zdroj: P (licence CC BY-SA 3.0 UL)

Ona vlastně kvalifikační kritéria ani nastavena být nemohou, jelikož atleti závodí v trochu netradičních disciplínách. Házet oštěpem nebo střílet z brokovnice na hliněné holuby rozhodně naháči nebudou. U želvího jezera mají své místo zábavnější disciplíny jako hod pytlíkem naplněným fazolemi na cíl. Fazolové sáčky zatím žádná armáda nezařadila do svého arzenálu (přes finanční potíže k tomu nepřikročila ani ta severokorejská), takže zúčastnit se mohou i zarytí odpůrci zbraní.

Bean bag toss

Princip hry bean bag toss je jednoduchý - polštářkem naplněným luštěninami se musíte trefit do otvoru. Zdroj: Erik (HASH) Hersman (Flickr)

Sport v USA pro nudisty: Jak vypadají disciplíny olympiády naháčů?

Od skutečné olympiády se ta michiganská liší také tím, že závodníci nemusí být zrovna moc sportovně zdatní, přesto mají šanci na dobré umístění. Disciplíny totiž prověřují leccos, fyzickou kondici ovšem jen minimálně, a tak někdy vítězí i ti, od nichž byste na první pohled sportovní úspěchy nečekali.

To platí třeba o sportu se zvláštně znějícím názvem golf cart rodeo. Možná jste si přeložili, že nejde o krocení divokého býka, ale golfového vozíku, s nímž musíte projet slalomovou trať co nejpřesněji ve vytyčené dráze.

Nudisté 2

Nudistický sport může mít různé podoby, pokud se například spojí s protestem proti předimenzované automobilové dopravě. Zdroj: Gaudencio Garcinuño (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Vedle specialit, mezi něž patří drezúra golfového vozíku, stará anglická hra shuffleboard nebo delfíní závody, mají u Turtle Lake prostor také daleko běžnější hry jako šipky, biliár, minigolf nebo karetní hra Euchre (ˈjuːkər). Pokud si lámete hlavu, proč se do balíčků s tradičním počtem 52 karet přidávají ještě žolíci, když jsou potřební jen k málokteré ze světově rozšířených her, pak vězte, že za to může právě tahle variace na u nás známou hru Žolíci. Jestliže trpíte nutkavou touhou hrát karty nazí, sundejte si šaty, odleťte do Michiganu a naučte se pravidla Euchre, možná raději v opačném pořadí.

Nahá Amerika: Kde budou nudisté zápolit?

Celá akce letos začíná v pátek 27. června u Turtle Lake v Michiganu a od zapálení nudaolympijského ohně po slavnostní zakončení trvá jeden týden. Konkrétní adresa „olympijského areálu“ je Turtle Lake Resort, The Midwest's Premier Clothing Optional Resort, 9 Mile Road, č. p. 2101, Union City. Více informací naleznete na stránkách Turtle Lake Resort.

Olympiáda naháčů

K jakému sportu je potřeba žebřík? K hodu bolasem. Provázek s koulemi na koncích dříve používali indiáni k chytání koní, dnes se ho lidé při hře snaží hodit přesně na cíl a omotat jím příčky žebříku. V Michiganu to na nudistické olympiádě dělají bez oblečení. Zdroj: Public Domain Image

Jestliže si říkáte, kdo tenhle nesmysl vymyslel, odpověď vás možná překvapí. Staří Řekové. I v klasické éře olympiád totiž atleti zápolili tak, jak přišli na svět. Známá Myrónova socha nahého Diskobola není jen uměleckým ztvárněním, ale pravým odrazem nahé pravdy. Dresy, kombinézy a trikoty jsou novodobým výmyslem.

Jestliže se vám nechce závodit nebo platit patnáctidolarové startovné, můžete se stát pouhým divákem. Sice neuvidíte špičkové sportovní výkony, ovšem i tak garantujeme, že rozhodně bude na co se koukat.

Nahé olympiády ve světě

Olympiády nudistů a naturistů se nyní těší ze stále větší obliby na celém světě. V roce 2016 se hned po Letních olympijských hrách v Riu konaly soutěže naháčů na plážích největšího brazilského města. Právě písečná pobřeží moří a jezer bývají nejčastějšími dějišti nudistických her.

Autor: Jan Švestka Čt, 03/13/2014 - 14:08
Tagy: 

Zájezdy do této oblasti

New York, New York

Navštivte New York, nefalšovaný středobod amerického snu.

již od
26 990,-

Velká cesta velkou zemí

Napříč USA aneb od Pacifiku k Atlantiku

již od
83 990,-

To nejlepší z USA

20 dní letecky - z New Yorku do Kalifornie

již od
80 490,-