Z Disneyworld na nejslavnější pláž světa

Města: 
Jeden z nejslavnějších parků zábavy, který leží 25 jihozápadně od Orlanda, se celým názvem jmenuje Walt Disney World. Jeho rozloha je neskutečná. Celý park je velký jako Manhattan, má rozlohu něco kolem 17 000ha. Pro děti je tu připravena speciální atrakce Magic Kingdom, kde budou uhranuti kouzelným královstvím, jež se jim otevře před očima. Ostatní části parku jsou pro všechny věkové skupiny.
Daytona Beach
Daytona Beach není jen pláží, kam se chodí turisti opalovat. Je známá i svými automobilovými závody, které se na písku pořádají, proto také dostala přízvisko – Birth-place of Speed. I v dnešní době tu můžete vidět automobilové závodníky sunoucí se ale jenom nízkou rychlostí kvůli přeplněnosti.
Zdroj: Vlad Litvinov

Disney World

Jeden z nejslavnějších parků zábavy, který leží 25 jihozápadně od Orlanda, se celým názvem jmenuje Walt Disney World. Jeho rozloha je neskutečná. Celý park je velký jako Manhattan, má rozlohu něco kolem 17 000ha. Pro děti je tu připravena speciální atrakce Magic Kingdom, kde budou uhranuti kouzelným královstvím, jež se jim otevře před očima. Ostatní části parku jsou pro všechny věkové skupiny.

Středem Disney World je Cinderella´s Castle, z níž vycházejí na všechny strany ostatní tématické parky. Najdete tu repliky světoznámých filmových hitů. V každém okruhu je něco jiného. Adventureland – tady vás přepadnou Pirates of the Caribbean, jinde na vás zaútočí vesmírní vetřelci. Uvidíte a můžete si zkusit horskou dráhu, která vám již během jednoho pohledu zastaví srdce. Tomu „zabijákovi“ se říká Space Mountain. Nejslavnějšími atrakcemi pro děti je Mickey´s Toontown, kde si mohou šáhnout a seznámit se svými kreslenými hrdiny osobně. Nebo atrakce nazvaná podle známého filmu Haunted Mansion – speciální efekty, duchové… co víc si přát.

Pokud chcete něco z procházky parkem mít, přijďte trochu dříve, než normálně vstáváte. Kolem 9. hodiny by to bylo ideální. To tu ještě není tolik lidí a pohyb parkem není tak obtížný. Jděte proti směru hodinových ručiček – začněte v Space Mouintain. Vyhnete se tím stále přicházejícím davům lidí a pokud dostanete v době oběda hlad, nebudete muset vystát dlouhé zástupy fronty v restauracích a občerstvovacích zařízeních. V hlavní sezóně se ale davům stejně nevyhnete, musíte se s tím jednoduše smířit. Přeci jen je Disney World jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí na světě.

Velkou atrakcí je část Future World – Space Ship Earth. Jedná se o simulovanou cestu na neobydlenou planetu Mars, kde se můžete setkat s další atrakcí Test Rack, kde se můžete vyžít v agresivní jízdě sportovním autem – pro milovníky adrenalinu jako stvořené.

Ještě trochu více vzrušené zažijete na Tower of Terror. Ta ale není určena pro slabé povahy a žaludky. Jenom silní, odvážní a také trochu blázniví jedinci ji mohou podstoupit? A co že to vlastně je? Volný pád ze třináctého podlaží, přeci nic tak neobvyklého, ne?

Pro obdivovatele přírody a zvířat je tu zcela na jihu připraveno něco, nad čím jejich srdce zaplesá a zrak se rozzáří – Animal Kingdom, jehož částí je i Kilimanjaro Safari. Kdo se nikdy nemůže dostat do Keni, do pravého přírodního ráje, kde se zvířata volně pohybují po savaně a kde se také nachází jedno z největších safari na světě, je tento okruh jako stvořený. Projíždíte tu na korbách nákladních automobilů po savaně, která jako by z oka vypadla té pravé. Míjíte sklony, žirafy, paviány… i pytláky zabíjející slony kvůli slonovině. Jiná cesta – Maharaha Jungle Trek – vás seznámí s tygry, Pangani Forest Exploration Trail zase s netopýry, gorilami a hrochy.

Návštěva parku zabere tak tři dny, ale to vynecháváme vodní parky – Blizzard Beach a Typhon Lagoon. Pokud se rozhodnete zabrousit sem, prodlužte si svůj pobyt minimálně o den. A pro nezmary, kteří se nikdy nevyčerpají, je tu Pleasure Island, kde najdete veškeré kulturní vyžití – diskotéky, kluby, hotely…

Daytona Beach

Daytona Beach není jen pláží, kam se chodí turisti opalovat. Je známá i svými automobilovými závody, které se na písku pořádají, proto také dostala přízvisko – Birth-place of Speed. I v dnešní době tu můžete vidět automobilové závodníky sunoucí se ale jenom nízkou rychlostí kvůli přeplněnosti, jakou se tato nejslavnější pláž světa pyšní. Pro milovníky závodů tu je legendární dráha Daytona International Speedway, kde se někdy v půlce února odehrávají závody automobilů, jež byly ze série Daytona 500. Součástí závodiště je i museum motoristického sportu, kde se dozvíte vše o historii, slavných osobnostech tohoto sportu. Navíc zde můžete pochytit i leccos nového, co jste třeba nevěděli o strojích, motorech, struktuře a zatáčkách dráhy… Museum Daytona USA vás bude informovat a provede vás světem závodu.

Americké velikonoční prázdniny sem přilákají mnoho studentů ze všech škol v okolí, tzv. college students, kdy se oddávají týdennímu pití a radovánkách. Alkohol tu teče proudem a na každém kroku narazíte na nějakého podnapilého „chodce“.

Začátek března zase patří milovníkům motocyklů – Bike Week. Sraz motorkářů světa ale spíše ocení vyznavači značky Harley, pro které tu jsou připraveny bary a různé pozornosti.

Restaurace se jmenují v duchu jejich doby, kdy éra Harleyů byla nepřekonatelná a každý toužil po tomto motocyklu. Pokud nemáte rádi nebo se nezajímáte o dvoukolové rychlíky, jejichž koně zběsile buší pod kapotou, nezoufejte. Pro vás je tu připravena jiná podívaná. Neméně zajímavá, atraktivní, bez řevu motorů a smradlavého výfukového plynu. Klid a odpočinek najdete na části pláže, jež se rozkládá poblíž majáku Ponce de Léon Inlet Lighthouse, jež najdete až na jižním konci Daytona Beach. Krásná a malebná krajina rozkládající se kolem něho působí blahodárně na zmučenou duši, pohladí vaše nitro a vy se můžete oddávat zaslouženému odpočinku, který vás nejen zotaví, ale i připraví na další prožitky, které na Floridě můžete zažít.

Autor: admin Čt, 12/15/2011 - 11:52

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-