Z mořského světa do vesmíru

Města: 
Na jihu města se rozkládá veliká zoologická zahrada Gatorland, kde se chovají aligátoři. Jsou jejich hlavní atrakcí a podle toho zvířata vypadají. Velká a dobře krmená, ale ze své divokosti nic neztratila. Možná jsou jen trochu línější než ve volné přírodě. Děti se zde mohou zabavit hrou s miniaturní železnicí s provozuschopným vláčkem a vagóny a fungujícími stanicemi, nebo malými zvířátky, se kterými si mohou hrát.
Gatorland
Na jihu města se rozkládá veliká zoologická zahrada Gatorland, kde se chovají aligátoři. Jsou jejich hlavní atrakcí a podle toho zvířata vypadají.
Zdroj: inazakira

Orlando

Na jihu města se rozkládá veliká zoologická zahrada Gatorland, kde se chovají aligátoři. Jsou jejich hlavní atrakcí a podle toho zvířata vypadají. Velká a dobře krmená, ale ze své divokosti nic neztratila. Možná jsou jen trochu línější než ve volné přírodě. Děti se zde mohou zabavit hrou s miniaturní železnicí s provozuschopným vláčkem a vagóny a fungujícími stanicemi, nebo malými zvířátky, se kterými si mohou hrát.

Směrem na západ se rozkládá Sea World. Již z názvu se dá odvodit, že tu budou atrakce z mořského světa. Můžete tu strávit krásný den naplněný různými show pro diváky. Uvidíte cvičené kosatky, delfíny, lvouny, tuleně a sportovce na vodních lyžích, kteří se krkolomnými akrobatickými kousky snaží získat srdce a pozornost diváků. Pro zájemce tu je připravena jízda na rychlých motorových člunech. Ale jedna z nejzvláštnějších a ojedinělých atrakcí na světě leží kousek vedle – Dolphin Cove. Je drahá, hodně drahá. Určena pouze pro bohaté nebo pro ty, kteří na ni dlouhou dobu šetřili. Spočívá v tom, že si návštěvníci mohou zaplavat v bazéně společně s delfíny, hrát si s nimi… ale pouze v tom případě, že jim to sami delfíni dovolí.

Směrem k městu je pro milovníky vody, vodních hrátek a koupání připraven Wet´n´ Wild. Tady se rozbuší srdce každému, kdo sem vstoupí. Při pohledu na skluzavky nazvané Mach5, Stuka nebo šestipatrový Fuji Flyer (vše tak nějak souvisí s letectvím) se vám zatají dech. Jenom už ty názvy samy o sobě znamenají něco rychlého. Ten pocit přeroste v jistotu, až skluzavky uzříte a svezete se na nich. Rychlá jízda je určena především pro dospělé, ale jsou natolik bezpečné, že na ně mohou i děti.

Pokud se vydáte po třídě City Walk, narazíte na Universal Studios a Island of Adventure. Množství nočních a denních barů, kde si můžete koupit cokoli, na co máte chuť, diskotéky pro správné „pařmeny“, obchody a multikina se tu nabízejí kulturní vyžití nebo odpočinek po návštěvě vodního parku. Módní podniky Bob Marley: A Tribute to Freedom a další převzaly v posledních několika letech iniciativu a sebraly zákazníky centrům noční zábavy, které tu byly velice rozšířené a hledané. Známá ulice Church Street, jež se stala rájem nočních tvorů, musela pozavírat většinu svých barů a klubů, ze kterých jí šel velký zisk. Nedokázala odolat atrakcím a obrovské návštěvnosti Disney Worldu a Universal Studios. Tito dva giganti stáhli veřejnost a veškeré návštěvníky k sobě, do svých útrob.

Ale pěkným parkem je i Island of Adventure, jež nabízí spoustu zábavy. Zejména tzv. Killer Coaster (pekelné horské dráhy). Někomu se při pohledu na ně může otáčet žaludek, někdo je i hned zatratí, ale pro skupinku odvážlivců s dobrým žaludkem se stanou neodolatelným lákadlem. Pokud vám nevadí trocha vody, vyzkoušejte divokou jízdu po Ripsaw Falls, nebo cestu Jurským parkem.

Nedaleko Universal Studios je ráj pro nakupující osoby. Pro ty, kteří jsou stiženy touto úchylkou, je připraven International Drive, bulvár se spoustou obchodů, jež jsou poskládány vedle sebe, stěna na stěnu – laciné a brakové zboží, vedle laciných restaurací a motelů pro turisty. Mekka Orlanda, tak by se dal nazvat Factory Outlet Stores. Jednotný styl obchodních domů, žádná estetika, ale značkové výrobky snížené o velké částky.

A pokud si náhodou neseženete ubytování ani na tomto bulváru, ani v žádném jiném z motelů, můžete se oddávat noční zábavě (abyste jednoduše zabili čas do svítání) v Downtownu. Nejoblíbenějším podnikem tu je 8 Seconds. Je to vlastně bar, kde se každou sobotu pořádá rodeo. A proč zrovna takový název? 8 sekund je minimální čas, po který se musí kovboj udržet na hřbetě býka.

Cape Canaveral

Cape Canaveral leží jen několik mil od místa, které si Jules Verne vybral za start pro svoji raketu na Měsíc. Verne „vypustil“ svoji raketu roku 1865 a rázem se tímto vědeckofantastickým literárním žánrem proslavil. Nevěděl, že to, o čem o n snil, se za několik desítek let stane skutečností.

Americká základna meziplanetárních letů, to je Cape Canaveral. Odtud roku 1998 startoval John Glenn na opakované lety do kosmu. Roku 1969 vzlétla ze základny loď Apollo 11. nesla tříčlennou posádku, která se proslavila po celém světě. N. A. Armstrong a E. E. Aldrin – dva první pozemšťané na Měsíci. V dnešní době odtud startují raketoplány (space shuttles).

Nejen úspěchy, ale i tragické události postihly základnu. Přesto její museum – Kennedy Space Center – patří k tomu nejpokročilejšímu ze světa techniky, co jste kdy viděli. Na ostrově Merrit Island, kam jezdí autobusové zájezdy, uvidíte obrovité startovací rampy a nové středisko Saturn-V/Apollo-Center. Chcete vidět start raketoplánu na „vlastní oči“? i to je možné díky promítání IMAX-filmů. Na obrovském plátně uvidíte, jak to všechno ve skutečnosti vypadá. Samozřejmě je tu věnovaný i koutek slavným astronautům, tzv. Astronauts Hall of Fame, jež se nachází v areálu Kennedyho musea.

Autor: admin Pá, 12/30/2011 - 11:51

Zájezdy do této oblasti

To nejlepší z Floridy

Putování státem slunce, pláží a zábavy

již od
43 490,-

To nejlepší z východu USA

Z New Yorku na Floridu.

již od
56 990,-

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-