Absolutní bomba! Podívejte se na 4 nejfotogeničtější místa Nového Mexika

Města: 
Osvědčené fotografické recepty v Novém Mexiku? Sněhobílé duny nebo třpytící slunce nad starověkými indiánskými ruinami v tajemně vinoucích se kaňonech? Přesvědčte se na vlastní oči.
Skála Shiprock, Nové Mexiko, USA - Amerika.cz
Shiprock je skalní útvar, který kmen Navajo posvátně uctívá.
Zdroj: Bigstockphoto

Národní památník Bílé písky

Tyto neuvěřitelné pískovcové duny leží na jihovýchodě Nového Mexiku. A pozor, jsou největší na celém světě – na ploše 450 kmse bělá písek. Pro pořízení romantických fotek se doporučuje cvakat spouští nejlépe časně ráno či v podvečer, kdy slunce kouzlí se světlem nejvíce.

Národní památník Bílé písky

A chodí zde i bílí velbloudi? Zdroj: Bigstockphoto

Národní historický park Chaco Culture

Přesuňme se nyní na severozápad Nového Mexika, kde se nachází kaňon Chaco. Zde kdysi dávno žili a obchodovali indiáni zvaní Pueblané. Jednalo se o nejrozsáhlejší předkolumbovské město Ameriky. I to učarovalo cestovatelům z celého světa, kteří sem jezdí objevovat specifickou poetiku novomexické krajiny a zbytky prastarých sídel původních obyvatel kontinentu. Archeologové dodnes nevědí příčinu toho, proč zdejší lid kaňon Chaco opustil.

Kaňon Chaco

Tajemné místo plné pozůstatků domů původních obyvatel Ameriky. Zdroj: Bigstockphoto

Shiprock

Na severozápadě ještě zůstaneme. Nachází se tu totiž opravdový unikát, legendární hora Shiprock. Její 27 miliónů let a bílý muž na ní poprvé vylezl poprvé v roce 1939. V jazyce kmene Navajo se hora jmenuje „Okřídlená hora“ a plní důležitou duchovní funkci. Měří 2 187, 5 metrů. Často se objevuje ve filmech a knižních novelách.

Shiprock

Skalní útvar, který kmen Navajo posvátně uctívá. Zdroj: Bigstockphoto

Albuquerque

Z mystické hory se přesouváme na jihozápad, kde leží největší město Nového Mexika – Albuquerque. Nejúžasnější snímky je zde možné pořizovat vždy celý říjen, a to díky největšímu festivalu (Fiesta Internacional de Globos de Albuquerque) nadšenců do horkovzdušných balonů na světě. To potom panorama města hýří všemi možnými nádhernými barevnými kombinacemi.

Největší festival horkovzdušných balonů

Každoročně se pořádá v Albuquerque. Zdroj: Bigstockphoto

Radioteleskopy v Novém Mexiku

27 antén monitoruje v oblasti Very Large Array v Novém Mexiku naší galaxii. Zdroj: Bigstockphoto

Autor: Pavel Jartym Pá, 01/06/2017 - 05:49

Zájezdy do této oblasti

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-