Proč UFO nadšence přitahují místa jako Oblast 51? Co spadlo na ranč v Roswellu?

Města: 
Myslíte si, že mimozemšťané skutečné navštěvují naší planetu? Možná, že když si vzpomenete na třídní učitelku na druhém stupni základní školy, tak máte silný pocit, že ano. Humor, ale nyní stranou. Podivná havárie v Roswellu a vládní utajení Oblasti 51 vyvolávají skutečné otázky. Podívejte se s námi do zákulisí dvou nejslavnějších UFO lokalit v Americe.
UFO a pasoucí se kůň
Takové pozdní klasické farmářovo odpoledne...UFO a kůň na pastvě.

Na americkém kontinentě jsou dvě nesmírně populární místa, která jsou už po mnoho let spojována lidmi s nevysvětlitelným jevem UFO neboli neidentifikovatelným létajícím objektem. 

Oblast 51: Přítomnost UFO či jen utajený armádní výzkum? 

Ve státě Nevada na západě USA kousek od Kalifornie se nachází lokalita zvaná Oblast 51. Její areál, nebo alespoň zmínka o něm, se dostal do spousty amerických sci-fi filmů a seriálů, kde se pohybují létající talíře a malinkatí zelení mužíčci. Pravě oni dle autorů konspiračních teorií uzavřeli dohodu s vládními úřady Spojených Států amerických. 

Šeptem se mluví také o flotilách létajících talířů ukrytých v podzemí oblasti či dokonce o mrtvých tělech našich vesmírných spoluobčanů. Na webových stránkách a diskusích podivínů a příznivců konspiračních teorií se dokonce šíří informace o tom, že zde probíhají práce na stavbě stroje času.

Oblast 51

Nejutajenější místo na světě. Můžeme být vůbec rádi, že je odtajněno alespoň to, jak vypadá vstupní závora do celé oblasti! Zdroj: Simon Johansson (Wikimedia Commons)

Oficiální informace nám ale říkají, že Oblast 51 je "jen" normální letecká armádní základna. To však nemusí vylučovat určitý vědecký vývoj v podzemních útrobách základny, ať už jde o vytváření nových technologických vymožeností nebo třeba zbraní. 

Celý ten tajemný mýtus o Oblasti 51 začíná v roce 1957. U vyschlého jezera Groom ten rok začíná vznikat výzkumná letecká základna. Celá je ihned dobře oplocená a přísně střežená. To pochopitelně přitahuje lidskou pozornost. 

UFO

Přicházíme v míru... Zdroj: Bigstockphoto.com

 


Vodu na mlýn všech dohadů o přítomnosti UFO aktivit na základně vehnal rok 1979, kdy dochází k havárii testovacího letounu. Bývalý zaměstnanec základny, Robert Lazar, začal tvrdit, že k nehodě došlo díky mimozemšťanům. Později se ukázalo, že Lazar na základně v době havárii nebyl a informace měl jen z doslechu. A pravda? Tu už se asi dnes nedozvíme.

Deset let před postavením Oblasti 51 se v létě roku 1947 stane v Novém Mexiku událost, která uvede celou dnešní početnou skupinu světových UFO nadšenců, badatelů a konspirátorů do pohybu. Tak pojďme nyní tam, do Roswellu!

Roswell: Havaroval zde před 68 roky balón, nebo UFO?

Je příjemný podvečer, 2. červenec. Na ranči Williama Brazela na farmě u obce Roswell leží blíže nespecifikovaný létající objekt. Farmáře Brazela vládní úřady pro všechny případy na čas ubytují ve vazbě a celý ranč dají mezitím do pořádku. Poté vystaví oficiální prohlášení, kde stojí, že šlo o meteorologický balón.   

UFO maketa

Spí sladce jako Šípková Růženka, jen ho políbit, že? Zdroj: Hedda Gabler (Wikimedia Commons)

Avšak další svědci události tvrdí, že na balón se objekt pohyboval nějak moc rychle. O dost rychleji než jakýkoliv balón, jaký kdy viděli. V jejich výpovědích nesedí s balónem ani jimi popisovaný diskový tvar tělesa. Ale co naplat, nikdo je nebere vážně.

Jihozápad USA je od té doby vůbec bohatý na pozorování UFO a svědectví lidí, kteří občas tvrdí, že na nich zelení či šediví mužíčci dělali různé experimenty. Další kontroverzní událost spojována s cizími vesmírnými silami se děje v roce 1953, kdy nad Santa Barbarou v Kalifornii spatří několik lidí včetně zkušeného leteckého inženýra Clarence Johnsona létající talíř.

Lidé pozorující UFO

Iluze nebo skutečnost? Zdroj: Alan Forbes (geograph.org.uk)

Autor: Pavel Jartym Ne, 11/29/2015 - 02:27

Zájezdy do této oblasti

Velké jižní dobrodružství

Velké jižní dobrodružství – Texas, Nové Mexiko, Arizona

již od
79 990,-