Cestujte časem do 17. století. V Massachusetts je to možné

Tihle lidé absolutně netuší, co se v současném světě děje. Jsou uvěznění v americké realitě 17. století a chodí v dobových kostýmech a mluví, jako kdyby spadli z Marsu. Jedná se o kolonii Plimoth Plantation v Massachusetts a oni lidé nejsou živé relikvie dob minulých, ale herci, kteří se snaží pobavit turisty. Jde jim to vážně dobře.
Pilgrims Plantation
Na vesnici plnou dřeva se ve století plastů kouká hezky.
Zdroj: Nancy (reative Commons)

Je to mnohem větší zábava než jen chodit po památkách a sem tam si vyfotit něco statického. Tady mluvíte s lidmi, kteří vám něco zajímavého sdělí a ještě vás pobaví. Třeba když řeknou, že neznají žádnou Českou republiku. To si už už chcete myslet cosi o připitomělých Američanech myslících si o jejich zemi, že je pupkem světa, ale oni rychle dodají, že slyšeli o Českém království. Zapředou hovor o tom, jak to chodilo v Americe v dobách Českého království, a zeptají se, kdo je vlastně teď (okolo roku 1627) českým panovníkem.

Nejen konverzace s pány v kloboucích a dámami v podivných čepcích a hučkách je na návštěvě ve vesničce zábavná. V obchodech se třeba dají koupit potraviny z roku 1627, tedy lépe vyjádřeno čerstvé potraviny, které jedli lidé ve zmíněném období. Celá osada vypadá tak, jak v před lety, kdy tam trávili čas první osadníci, což je milé vytržení z reality dopravních zácp a podobných civilizačních výdobytků, jakých si lze užít ve velkoměstech východního pobřeží.

Další články z této oblasti:

Pilgrims Plantation 2

"Jestli je ta káva z elektrického kávovaru? Ne, co to je?" Zdroj: Richard Taylor (Flickr)

Jak to všechno začalo?

Vše vzniklo podle skutečné osady, kterou tu vybudovali první osadníci, kteří do Ameriky připluli. Mnoho z nich vstoupilo na půdu nového domova právě tady v okolí Plymouthu. Plymouth se stal vůbec první osadou vybudovanou prvními kolonisty.

A jak se vlastně do téhle vesničky dostaneme? Při cestě z Bostonu, největšího města státu, se vydáme na jih po Route 3 a sjedeme na exitu 4. Pokud bychom chtěli jet Pilgrim’s Plantation z New Yorku, musíme se vydat po mezistátní silnici číslo 95 a v Providence odbočit na massachusettskou čtyřiačtyřicítku.

Tahle svérázné atrakce, díky níž si můžete popovídat s poutníky, má otevřeno od března do listopadu. Je dobré navštívit ji za pěkného počasí. Všechny potřebné informace se dají nalézta na oficiálních stránkách Plimoth Plantation.

Teď skočíme ze 17. století na internet. Není to sice taková psina jako skutečná návštěva, nicméně do Plimouth Plantation se můžeme podívat i skrze videa na YouTube:

Pozor, indiáni!

Ne, nemusíte se lekat. Na indiány přímo v Pilgrim’s Plantation nenarazíte, ale v okolí klidně můžete. V Plymouthu totiž mají více atrakcí věnovaných nejstarším kolonistům, třeba loď Mayflower II, truhlářskou dílnu nebo indiánskou vesnici.

To vše se nachází 64 kilometrů od Bostonu, který většina Středoevropanů zná především ze seriálů o právnících, ale jde o jedno z nejstarších amerických měst s řadou památek, světově uznávanou technickou univerzitou Massachusetts Institute of Technology a nádherným pohledem na přístav.

Sledujte nás na facebookovém profilu Miluju Ameriku a dočkáte se i zajímavých fotografií z USA.
Google+ profil autorky

Autor: Lucie Štěrbová Pá, 02/07/2014 - 10:12

Zájezdy do této oblasti

V záři barev podzimu

Putování Novou Anglií, kolébkou Spojených států

již od
59 990,-

Města a příroda východu USA

New York – Niagarské vodopády – Washington D.C.

již od
39 990,-

Metropole východu USA a Kanady

Z New Yorku do Montrealu

již od
55 990,-